Βόλος: Τίμησαν αγωνιστικά την μνήμη του Βασίλη Μάγγου

 Την μνήμη του Βασίλη Μάγγου τίμησαν το απόγευμα της Πέμπτης εκατοντάδες πολίτες συμμετέχοντας στην αγωνιστική συγκέντρωση-πολιτικό μνημόσυνο έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, στον χώρο δηλαδή όπου ο 26χρονος Βασίλης χτυπήθηκε βάναυσα και δολοφονικά από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Την κινητοποίηση διοργάνωσε ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου μαζί με άλλες συλλογικότητες της πόλης ενώ καλούσαν μεταξύ άλλων η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις.

«Τιμούμε σήμερα πολιτικά τη μνήμη του παιδιού μας Βασίλειου που πέθανε πριν γιάνουν τα 7 πλευρά του, που άνανδροι εδώ μπροστά στο χώρο της δικαιοσύνης του τάσπασαν. Μόνο άνανδροι, δειλοί και ανάξιοι συμπεριφέρονται έτσι σε ανυπεράσπιστους πολίτες. Τιμούμε τη μνήμη του παιδιού μας Βασίλειου που πέθανε ταλαιπωρημένος σωματικά και με ανοιχτές τις πληγές της ψυχής του {…} Τιμούμε τους αγώνες του παιδιού μας, Βασίλειου, για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία. Αυτά είναι η παρακαταθήκη μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην δήλωσή του ο πατέρας του Βασίλη, Γιάννης Μάγγος.

«Ο βασανισμός και ο θάνατος του συντρόφου μας Βασίλη αποτελούν τη μέχρι στιγμής κορύφωση ενός οργανωμένου κατασταλτικού σχεδίου που στοχεύει στη δημιουργία μιας “νεκρής κοινωνικής ζώνης” για την προώθηση των πλέον καταστροφικών επενδυτικών σχεδιασμών στην πόλη και σε ολόκληρη τη χώρα. Το χτύπημα που οργανώθηκε απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό της πόλης του Βόλου στις 13 και 14 Ιουνίου ζητούσε αίμα διαδηλωτών και ως εκ τούτου ήταν μια απόπειρά ανθρωποκτονίας. Μιας ανθρωποκτονίας που αργά και σταθερά επιτελείται μέσω της καύσης σκουπιδιών και αποτελεί τμήμα της ευρύτερης ταξικής εκμεταλλευτικής πολιτικής κυβερνήσεων, τοπικών παραγόντων και εργοδοσίας, που εξοντώνει με φτώχεια, μαζική ανεργία, εξαθλίωση{…}Καλούμε τους συναγωνιστές μας σε όλη τη χώρα να προβούν σε πολύμορφες εκδηλώσεις την ίδια μέρα σε κάθε πόλη που χτυπάει η καρδία του αγώνα για τη γη και την ελευθερία. Ο Βασίλης είναι νεκρός του κράτους και των μηχανισμών του και αυτό δε θα μας κάνουν να το ξεχάσουμε με κανέναν τρόπο. Βασίλειος Μάγγος ΠΑΡΩΝ», ανέφερε μεταξύ άλλων στο κάλεσμά του ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου.

ΠΡΙΝ