Η δίκη της ΧΑ – Δεν εφησυχάζουμε

Διακόπηκε για καλοκαίρι η δίκη της Χρυσής Αυγής, συμπληρώνοντας στις 29 Ιούλη 446 συνεδριάσεις. Για πρώτη φορά στα πάνω από 5 χρόνια διεξαγωγής της, φέτος έχουν προγραμματιστεί δικάσιμες τον Αύγουστο (27, 28 και 31 Αυγούστου στην αίθουσα τελετών του Εφετείου). 

Έχουν μείνει οι αγορεύσεις τεσσάρων συνηγόρων για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσά τους οι συνήγοροι του Μιχαλολιάκου. Παρά τη συνεχιζόμενη προσπάθεια των υπερασπιστών στο σύνολό τους να καθυστερήσουν κι άλλο τη διαδικασία, ερχόμενοι δήθεν “απροετοίμαστοι” ή αγορεύοντας για ώρες περί ανέμων και υδάτων αποφεύγοντας να αγγίξουν τα αποδεικτικά στοιχεία, η δίκη προχώρησε. Στις αρχές Σεπτέμβρη αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις και να ανακοινωθεί η ημερομηνία της απόφασης. 

Η ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας και η απόφαση έρχονται μέσα σε ένα καυτό φθινόπωρο γεμάτο αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές μάχες και όχι μόνο: από την έβδομη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και τη διεθνή κινητοποίηση για χαρτιά στους μετανάστες, μέχρι τις απεργιακές μάχες της ΔΕΘ, το Pride, την επέτειο της δολοφονίας του Ζακ.

Οπως αναφέρει η προκήρυξη που κυκλοφορεί η ΚΕΕΡΦΑ: “Δεν εφησυχάζουμε! Η καταδίκη της ΧΑ δεν είναι δεδομένη, παρά τα αδιάσειστα στοιχεία και το συνεχές σφυροκόπημα των μαρτύρων κατηγορίας που κατέθεσαν και στάθηκαν ηρωικά απέναντι στους δολοφόνους αψηφώντας τους τραμπουκισμούς, ακόμα και σε βάρος των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής και της Μάγδας Φύσσα. Την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου θα πλημμυρίσουμε το Εφετείο με μια μαζική διαδήλωση και απεργία! Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, οι μαθητές και οι φοιτητές, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, αντιρατσιστές και αντιφασίστες, κινήσεις γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ, το περιβαλλοντικό κίνημα, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, κάθε δημοκράτης και δημοκράτισσα που στέκεται ενάντια στην φαιά πανούκλα του φασισμού, πρέπει να είναι εκεί! Για να νοιώσει το δικαστήριο την καυτή ανάσα της οργής της πλειοψηφίας για τα εγκλήματα των νεοναζί.

Ελάτε να οργανώσουμε μαζί αυτή την μάχη! Με συνελεύσεις και εκδηλώσεις στις γειτονιές, με ψηφίσματα και μαζικές υπογραφές, με δράσεις σε χώρους και γειτονιές. Όλες και όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί!”

ergatiki.gr/a