Η αλληλεγγύη μιας 92χρονης στην πλατεία Βικτωρίας, είναι η απάντηση σε κάθε Μπακογιάννη

Μαθήματα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης παρέδωσε μία 92χρονη στην πλατεία Βικτωρίας, αφού ούτε η ζέστη ούτε η ηλικία της στάθηκαν εμπόδιο για να προσφέρει σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και τη χρειάζονται.
Όπως κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης:
Σήμερα το μεσημέρι, στην Πλατεία Βικτωρίας, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο ακριβώς έξω από την είσοδο μιας πολυκατοικίας.
Από μέσα βγήκε μια ηλικιωμένη κυρία με μπαστούνι. Ο οδηγός άνοιξε το πορτ παγκάζ και μία γυναίκα (προφανώς κόρη της) τη βοήθησε να βγάλει κάποιες σακούλες. Υπέθεσα πως η κυρία είναι κάτοικος της περιοχής και επέστρεφε από την κυριακάτικη βόλτα με τα παιδιά της. Η σκέψη μού φάνηκε πολλή γλυκιά. Όμως, η αλήθεια ήταν καλύτερη…
Οι τσάντες αυτές ήταν γεμάτες με σάντουιτς, το καθένα προσεκτικά τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο, κέικ με χαρτοπετσετούλες σε διάφανα σακουλάκια, σταφιδόψωμα, βραστά αυγά, μπουκαλάκια με νερό.
Η ηλικιωμένη κυρία τα παρέδωσε στους εθελοντές που μαγείρευαν εκείνη την ώρα για τους πρόσφυγες κι έφυγε αθόρυβα. Η κόρη της γύρισε απλά και μας είπε: «Είναι 92 χρονών. Εκείνη μας ζήτησε να έρθουμε».
Αυτή την Ελλάδα δεν την αλλάζω με τίποτα… ” έγραψε νωρίτερα στο facebook o Δημήτρης Υάκινθος.
Αυτή η Κυρία, που μέσα στο κατακαλόκαιρο και σε αυτήν την ηλικία βοηθάει ανθρώπους ανήμπορους και εξαθλιωμένους, ενώ κυβερνητικά και κομματικά στελέχη απολαμβάνουν το κοκτέιλ τους σε κάποια πριβέ παραλία, αντικατοπτρίζει το όραμα όλων μας για μία κοινωνία αλληλέγγυα όπου οι άνθρωποι θα βοηθούν ανθρώπους σαν αδέρφια, χωρίς να περιμένουν ευρωπαϊκά κονδύλια και επιχορηγήσεις.
Αυτή η Κυρία με τη στάση της συνιστά την πιο αποστομωτική απάντηση στον κ. Μπακογιάννη που ξηλώνει παγκάκια για να μην βρίσκουν αποκούμπι παιδιά, έγκυες, ανάπηροι.
*Φωτογραφία: Οδυσσέας Γαλανάκης

.