ΒΟΛΙΒΙΑ: Παρά τον στρατό, την αστυνομία και τους παραστρατιωτικούς, τα μπλόκα ενισχύονται / «ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΑΝΙΕΣ» είναι το σύνθημα –

Ενώ η δικτατορία προσπαθεί να επιβάλει  τον φόβο με το στρατό και τις συμμαχικές της φασιστικές οργανώσεις της Σάντα Κρουζ και  ιδιαίτερα της λεγόμενης «Νεανικής Αντίστασης Kochala» (Resistencia Juvenil Kochala), που πραγματοποίησαν ένοπλες επιθέσεις σε κάποιες περιοχές της χώρας, οι κάτοικοι κρατούν γερά στα μπλόκα.   

Τα ψέματα της ντε φάκτο κυβέρνησης, ότι τάχα εμποδίζουν τα ασθενοφόρα, καταρρέουν από τα ίδια τα γεγονότα, καθώς οι ίδιοι οι οδηγοί των ασθενοφόρων ευχαριστούν τους αγρότες όταν ανοίγουν το δρόμο για τη μεταφορά ασθενών.

Τώρα, οι σφετεριστές της κυβέρνησης στήνουν ένα άλλο σώου: Φέρνουν ένα κομβόι οχημάτων μεταφοράς οξυγόνου από τη Σάντα Κρουζ στη Λα Πας, που αντί να το μεταφέρουν αεροπορικώς το περνάνε οδικώς μέσα από μια στρατοκρατούμενη περιοχή, γεμάτη στρατό,ελικόπτερα και αεροπλάνα. Μία ακόμη πρόκληση της κυβέρνησης, που κάθε μέρα που περνά, μεγαλώνει η αποδοκιμασία της.
Βόρειο POTOSÍ , επαρχία Chayanta Tomas Katari, περιοχή Maya, παραμένουν «επί ποδός πολέμου».

prensa-rebelde.blogspot.com/