Θλιβερό: Οι επιστήμονες του ΕΟΠΥ μετατράπηκαν σε κυβερνητικά προπαγανδιστικά όργανα

Για τους κυβερνητικούς πολιτικούς απατεώνες και την επικοινωνιακή διαχείριση που κάνουν σχετικά με την εξάπλωση της φονικής επιδημίας δεν χρειάζεται να πούμε το παραμικρό.
Δεν μπορεί όμως να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ δέχονται να γίνουν πιόνια στην κυβερνητική προπαγάνδα.

Προσέξτε. Διαβάζουμε σήμερα στην «Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)»: «Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 204, … Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 5, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 221 θάνατο … Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι
είναι 22″. 

Το πρώτο που σκέπτεσαι είναι, ότι ενώ αυξήθηκαν οι θάνατοι (χτες είχαμε 2 και σήμερα 5), η αισθητή μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αφού από 262 χτες, σήμερα είχαμε 204, μπορεί να θεωρηθεί και θετικό γεγονός.

Στην συνέχεια προσπαθείς να κάνεις το αυτονόητο. Να δεις δηλαδή πόσα τεστ έγιναν για να προκύψουν αυτά τα αποτελέσματα.
Αδικος κόπος.  Στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥ δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά.
Το μόνο που διαβάζουμε είναι ότι: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 687338 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 7866 (1.14%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό», χωρίς δηλαδή να υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για το πόσα δειγματολειπτικά τεστ έγιναν κάθε μέρα.
Αντί γ’ αυτό υπάρχει ένας καθόλου ευδιάκριτος πίνακας. (Τον παραθέτουμε στην δεύτερη φώτο).
Και σ’ αυτόν όμως είναι φανερό ότι σήμερα είχαμε πολύ λιγότερα τεστ απ’ ότι χτες.

Ψάξαμε το θέμα στο διαδίκτυο και διαπιστώσαμε αυτό που αναμέναμε. Χτες έγιναν 11.136 τεστ και τα θετικά ήταν 2,36%. Σήμερα έγιναν μόλις 7.463 τεστ και θετικά αποδείχθηκαν τα 2.73%.

Δηλαδή ο αριθμός κρουσμάτων που μας δίνουν είναι εντελώς ψεύτικος -αν μηδενίζουν εντελώς τα τεστ θα εξαφανιστούν και τα κρούσματα- ενώ είναι πολύ ανησυχητικό το ότι αυξάνεται ποσοστιαία τα θετικά κρούσματα που προκύπτουν από τα τεστ που γίνονται.

Αυτό να μην το αναφέρει κανένα ΜΜΕ, το αντιλαμβανόμαστε.
Παράλληλα, όμως, είναι και πολύ θλιβερό ότι οι επιστήμονες του ΕΟΠΥ επέλεξαν να μετατραπούν σε κυβερνητικά προπαγανδιστικά όργανα!  

tsak-giorgis.blogspot.com/