Η ΕΛΑΣ εκκενώνει την κατάληψη Terra Incognita στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Τerra Incognita στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Η κατάληψη που λειτουργεί από το 2004 και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παπαγεωργίου με Ολύμπου, στην περιοχή της Ρωμαϊκής Αγοράς και πολύ κοντά στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, είναι μια από τις λίγες εναπομείνασες καταλήψεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Εν μέσω πανδημίας και ενώ η διασπορά του ιού στη Θεσσαλονίκη είναι εκτός ελέγχου με ευθύνη της κυβέρνησης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιλέγει να συνεχίσει τις κατασταλτικές του πρακτικές εκκενώνοντας καταλήψεις.

Να σημειωθεί ότι στον χώρο της κατάληψης πριν την περίοδο της πανδημίας, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά λειτουργούσε μεταξύ άλλων δράσεων συνεργατική κουζίνα για τους άπορους, γινόταν συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τις κρατούμενες της Π. Ράλλη ενώ παράλληλα πραγματοποιούνταν αντιφασιστικές δράσεις, δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και άλλες ενάντια στην λεηλασία της φύσης και της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Alterthess