«Κόκκινη ζώνη» η Βόρεια Ελλάδα. Εισαγγελέας ερευνά ευθύνες ΕΟΔΥ

Σε «κόκκινη ζώνη» covid-19 εξελίσσεται ξανά η Β. Ελλάδα, με τα κρούσματα να αυξάνονται δραματικά, την ώρα που σύμφωνα με καταγγελίες στο tvxs.gr, επικρατεί πλήρης απορρύθμιση από την πλευρά της κρατικής οργάνωσης. Οι καταγγελίες αφορούν κυρίως την σχεδόν πλήρη ανεπάρκεια του ΕΟΔΥ, αλλά και την απροθυμία του υπ. Τουρισμού, να συνεργαστεί αποτελεσματικά ώστε να μειωθεί η διασπορά του ιού. Σύμφωνα με νεότερη δήλωση του καθηγητή Δερμιτζάκη, αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί εξάπλωσης, θα πάμε σίγουρα για δεύτερο γενικό lockdown σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 
Ο ΕΟΔΥ έκανε μέρες να φτάσει στο γηροκομείο
Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr, η εισαγγελική έρευνα που έχει διαταχθεί για την υπόθεση του γηροκομείου στην Β. Ελλάδα, αφορά αφενός την καθυστέρηση του ιδιοκτήτη να ενημερώσει τον ΕΟΔΥ και αφετέρου τα εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά του ΕΟΔΥ, ο οποίος «… έκανε μέρες να φτάσει στο γηροκομείο», όπως λένε γνώστες της υπόθεσης. 
Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες, ο ΕΟΔΥ είναι επίσης ανύπαρκτος στα σύνορα, ενώ δεν έχει εντείνει τους ελέγχους στον Προμαχώνα που υπάρχει μεγάλη διασπορά, όπως είχε γραφτεί από τις 8 Ιουνίου στο tvxs.gr. 

«Είχαμε κρούσματα στο περιβάλλον μας. Καλούσαμε τον ΕΟΔΥ και μας έλεγε να παρακολουθούμε την κατάσταση τους και να καλέσουμε σε τρεις μέρες. Καλέσαμε μετά από τρεις ημέρες και μας είπαν να ξανακαλέσουμε μετά από άλλες τρεις. Μετά από μία εβδομάδα πλέον, κι ενώ τα συμπτώματα επέμεναν ξανακαλέσαμε και μας είπαν να πάρουμε το νοσοκομείο. Τελικά πήγαμε σε ιδιώτη για να κάνουμε το τεστ», λένε πηγές στο tvxs.gr. 
Υπ. Τουρισμού: Βανάκια μόνο για τουρίστεςΗ δεύτερη καταγγελία που έρχεται επίσης από την Β. Ελλάδα, αφορά στην άρνηση  του υπ. Τουρισμού να παραχωρήσει τα βανάκια που έχει νοικιάσει για την μεταφορά τουριστών, θετικών στον covid, σε Έλληνες και μετανάστες. «Αν βρεθεί θετικός τουρίστας, μεταφέρεται από το νοσοκομείο στο ξενοδοχείο του με τα μισθωμένα βανάκια. Αν είναι Έλληνας ή μετανάστης ο ασθενής, πρέπει είτε να πάρει ταξί είτε λεωφορείο, είτε να παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι να βρεθεί μια λύση. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Έχουμε ανθρώπους θετικούς στον ιό, να περιφέρονται ώρες στα νοσοκομεία. Άλλοι φεύγουν με λεωφορεία ή ταξί. Είναι επικίνδυνη η κατάσταση», λέει υγειονομικός υπάλληλος στο tvxs.gr. 

Οι καταγγέλοντες εκφράζουν την δυσπιστία τους επίσης, σε σχέση με τον αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώνεται επίσημα από την κυβέρνηση. «Δεν είναι δυνατόν, τα ξενοδοχεία covid να είναι γεμάτα σε Β. Ελλάδα και νησιά και να ακούμε μονοψήφιους αριθμούς κρουσμάτων στις περιοχές αυτές. Υπάρχει αναντιστοιχία με την πραγματικότητα. Έχουμε φίλους στην Κρήτη που μας λένε πως τα ξενοδοχεία covid στο Ηράκλειο είναι πλήρη και είναι λογικό από την στιγμή που ειδικά οι τουρίστες από την Βρετανία εισέρχονται χωρίς τεστ στο νησί. Ε, δείτε αν αυτό φαίνεται στους αριθμούς κρουσμάτων που ανακοινώνονται».

tvxs.gr