Ποιοι είναι οι Καθηγητές Σχολιαστές των Ελληνο-Τουρκικών αντιθέσεων;

Εν συντομία θα σας παρουσιάσουμε τους βασικούς επιστήμονες που εμφανίζονται στα κανάλια και αναλύουν τα ελληνοτουρκικά. 
Ο Δημήτρης Καιρίδης Καθηγητής στο τμήμα Διεθνών Σπουδών του Παντείου εξελέγη βουλευτής της ΝΔ το 2019. 
Ο Άγγελος Συρίγος είναι επίσης Βουλευτής της ΝΔ, Ειδικός και Γενικός Γραμματέας σε Κυβερνήσεις της ΝΔ, καθηγητής στο τμήμα Διεθνών Σπουδών του Παντείου. 
Καθηγητής στο ίδιο τμήμα είναι και ο Κώστας Λάβδας. 
Πρόκειται για ένα τμήμα που έχει δει δυσανάλογα μεγάλο αριθμό καθηγητών του να επιλέγονται για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια και τις κυβρνήσεις κυρίως της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που αντικειμενικά θέτει υπό αμφισβήτηση την επιστημονική ανεξαρτησία και εγκυρότητά του. Ο πρώην Υπουργός Παιδείας της ΝΔ Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η Μαριλένα Κοππά, πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι Καθηγητές στο ίδιο τμήμα . 
Ο Τάσος Χατζηβασιλείου που εμφανίζεται το τελευταίο καιρό στα κανάλια είναι και αυτός Βουλευτής Σερρών της ΝΔ και διδάκτορας του Παντείου. 

Τρεις λοιπόν Βουλευτές αφενός αναπαράγουν τις θέσης της Κυβέρνησης στην οποία δημόσια δεν μπορούν να πάνε κόντρα δίχως να διακινδυνεύσουν την πολιτική τους καριέρα, ντύνοντας τις θέσεις αυτές με επιστημονικό κύρος. Αφετέρου, εξασφαλίζουν εκλογική πελατεία και διαφήμιση από τη συνεχή παρουσία τους στα κανάλια. Τη διαφήμιση αυτή απολάμβαναν και πριν εκλεγούν βουλευτές το 2019 κάτι που βεβαίως τους κατέστησε γνωστούς στο ευρύ κοινό βοηθώντας τους να εκλεγούν. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι αυτός που βγαίνει στα παράθυρα αποκτά σαφές προβάδισμα σε σχέση με έναν που δεν βγαίνει, ειδικά μάλιστα όταν εμφανίζεται ως υπερασπιστής των δικαίων της πατρίδας. 
Φυσικά βλέπουμε και τον Φράγκο Φραγκούλη, πρώην αρχηγό ΓΕΣ και Υπηρεσιακό Υπουργό, μακεδονομάχο, ομοφοβικό, οπαδό της μεγάλης ιδέας, που χαρακτηρίζει τη Μ. Ασία ως ζωτικό χώρο της πατρίδας μας και που αποστρατεύθηκε το 2011 μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος του Παπανδέου που δεν έγινε ποτέ, ενώ δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ύποπτες κινήσεις ακδοδεξιών εντός του στρατεύματος. 
Ο Κωνσταντίνος Φίλης είναι Διευθυντής Ερευνητικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου στο ανθρώπινο δυναμικό του οποίου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Μαριλένα Κοππά, ο Δημήτης Καιρίδης και ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τους οποίους αναφέραμε προηγουμένως, αλλά και άλλοι Καθηγητές του γνωστού τμήματος Διεθνών Σπουδών της Παντείου. 
Και όσον αφορά τον καθηγητή του τμήματος τουρκικών Σπουδών Ιωάννη Μάζη, τον οποίο βλέπουμε συχνά σε αναλύσεις για τα ελληνοτουρκικά, δύσκολα θυμόμαστε να έχει πει κάτι το οποίο βρίσκεται σε αντίθεση με τις επιδιώξεις του ελληνικού κράτους. 
Ένα επίσης κοινό των καθηγητών αυτών είναι ότι αποτελούν διδάκτορες και στις Στρατιωτικές Σχολές. Επίσης, το ΙΔΙΣ αποτελεί συνδιοργανωτής με το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ οι χορηγίες των τραπεζών και ενεργειακών βιομηχανιών θεωρούνται δεδομένες σε πλήθος Ημερίδων, που φυσικά τυγχάνουν της δέουσας προσοχής!    
Η επιλογή λοιπόν των προσκεκλημένων από τα ΜΜΕ δεν είναι τυχαία. Ούτε επιλέγονται με κριτήριο μόνο την αριστεία τους την οποία τόσο θαυμάζει και στηρίζει η Κυβέρνηση. Επιλέγονται σε αυτή τη φάση αυτοί που στο έργο τους έχουν στηρίξει τις θέσεις του ελληνικού κράτους. Αυτοί που πολύ δύσκολα θα πουν κάτι ενάντια στο κυρίαρχο αφήγημα περί για την ευθύνης που βαραίνει αποκλειστικά την Άγκυρα και για ΑΟΖ της Ελλάδας που φτάνει όσο πιο μακριά γίνεται, μολονότι διεθνείς δικαστικές αποφάσεις αποδεικνύουν το αντίθετο. Αυτοί επιλέγονται για να πειστεί ο κόσμος ότι το ελληνικό κράτος έχει δίκαιο σε όλα και πως σε περίπτωση θερμού επεισοδίου ή πολέμου θα φταίνε μόνο οι Τούρκοι για τις ζωές που θα χαθούν. Προκειμένου να θεωρήσουμε ότι όλοι οι καθηγητές υποστηρίζουν το ελληνικό κράτος και συνεπώς αυτό δεν μπορεί να έχει άδικο πουθενά. 
Ας θυμηθούμε τι έγινε με τον Ροζάκη. Χαρακτήρισε απομονωμένο το Καστελόριζο (κάτι αδιαμφισβήτητο) και τον εξοστράκισαν από το δημόσιο διάλογο. Αναρωτήθηκαν τι διδάσκει στους φοιτητές του! Σαν να πρέπει στα Πανεπιστήμια να διδασκόμαστε ότι η Ελλάδα έχει σε όλα δίκαιο. Βέβαια, αν αλλάξουν οι περιστάσεις και ξεκινήσει ελληνοτουρκικός διάλογος για το μοίρασμα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου ίσως αλλάξουν και οι καθηγητές που καλούνται στα πάνελ, εκτός βέβαια από αυτούς που είναι πρόθυμοι απλώς να παπαγαλίζουν οποιαδήποτε θέση οποιασδήποτε ή συγκεκριμένης Κυβέρνησης. 
ΠΗΓΕΣ 
1) https://deps.panteion.gr/index.php/el/anthropino-dunamiko/meli-dep-menu
2) http://www.idis.gr/?page_id=3764
3) https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82_%CE%A6%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%82
4) https://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Viografika-Stoicheia/?MPId=919412d6-5244-4e56-9276-aa8d00f5ace8
5)  http://www.idis.gr/?p=52116) http://www.idis.gr/?p=4745Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους εργαζομένους, την νεολαία, τους φοιτητές και τους μαθητές, να σταθούν δίπλα του σε ένα πραγματικό Αντιπολεμικό και Αντιμιλιταριστικό Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στον πόλεμο, εθνικισμό, ρατσισμό και φασισμό.   ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com