Στάχτη πάνω από 200 στρέμματα στον Ερημίτη – «Κάποιοι να βάλουν μυαλό και να προστατέψουν το Περιβάλλον»

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις με στόχο τον περιορισμό της φωτιάς στην περιοχή του Ερημίτη στην Κέρκυρα. Αυτή την ώρα, σύμφωνα με πηγές της πυροσβεστικής, η φωτιά είναι οριοθετημένη, ενώ τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι έχουν καεί περισσότερα από 200 στρέμματα στον Ερημίτη. «Είναι ευκαιρία τώρα κάποιοι να βάλουν μυαλό και να προστατέψουν το περιβάλλον και όχι να το τσιμεντοποιήσουν» διαμηνύει ο δήμαρχος βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, ενώ ο Πρόεδρος του συλλόγου Ερημίτη Πλους, Δημήτρης Φατήρας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «30 χρόνια τον έχουμε τον Ερημίτη και δεν έπαθε ζημιά και τώρα που πέρασε σε άλλα χέρια έγινε αυτή η καταστροφή».

Μετά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων η εικόνα της φωτιάς, η οποία ξέσπασε χθες το απόγευμα, το πρωί της Δευτέρας είναι καλύτερη.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, ενώ όπως έγινε γνωστό περισσότερα από 200 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καεί.Στην φωτιά που ξέσπασε στον Ερημίτη αναφέρθηκε ο Δήμαρχος βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, μιλώντας στο Corfutv επισημαίνοντας ότι υπήρξαν 5 ταυτόχρονες εστίες σε μεγάλη έκταση γύρω από τον Ερημίτη και έχουν γίνει μεγάλες καταστροφές, καθώς και ότι δεν κινδύνεψαν σπίτια ή άνθρωποι.Πρόσθεσε ότι: «Έχουμε μεγάλη καταστροφή και αν δεν υπήρχαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, η πολιτική προστασία, τα ελικόπτερα και όλοι όσοι βοήθησαν θα είχαμε μεγαλύτερη καταστροφή. Οι εστίες ήταν σε όλο το κομμάτι γύρω από τον Ερημίτη, κάτω από το φυλάκιο και τις δυο λίμνες. Είναι ευκαιρία τώρα κάποιοι να βάλουν μυαλό και να προστατέψουν το περιβάλλον και όχι να το τσιμεντοποιήσουν»

Αξίζει να σημειωθεί, όπως ανέδειξαν τοπικά μέσα, ότι από την πρώτη στιγμή στο σημείο του Ερημίτη ήταν τα μέλη του συλλόγου Ερημίτη Πλους οι οποίοι βοήθησαν και εκείνοι στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Φατήρας μιλώντας στο Corfutv επεσήμανε ότι έχει γίνει μια μεγάλη ζημιά και έχει καταστραφεί το πολεοδομικό τμήμα και έχει περάσει και δίπλα σε άλλη περιουσία.

«Είμαστε στεναχωρημένοι από την κατάσταση. 30 χρόνια τον έχουμε τον Ερημίτη και δεν έπαθε ζημιά και τώρα που πέρασε σε άλλα χέρια έγινε αυτή η καταστροφή», επεσήμανε ο κ. Φατήρας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα (17/08), προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Έβρο, νησιά Β/Α Αιγαίου, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Κορινθία & Αργολίδα.

thepressproject.gr/