Τουλάχιστον 60 αστυνομικοί σε καραντίνα έπειτα από κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για τουλάχιστον 50 αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη και 12 αστυνομικούς στην Αθήνα η οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα. Στη Θεσσαλονίκη τα επίσημα κρούσματα αστυνομικών είναι οκτώ.

Τουλάχιστον 50 υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται σε καραντίνα με τα επίσημα κρούσματα να είναι οκτώ στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Τα κρούσματα έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα στη Θεσσαλονίκη, αλλά, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, «ενδεχομένως να είναι περισσότερα, γιατί υπάρχει το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον. Υπάρχει ανησυχία να είναι πολλά κρούσματα και στην Αθήνα. Έχουμε έρθει σε επαφή με την ηγεσία να γίνονται εντατικοί έλεγχοι. Πίσω από κάθε στολή βρίσκεται ένας άνθρωπος, δεν είμαστε άτρωτοι».

Επιπλέον, ο αστυνομικός διευκρίνισε ότι «υπάρχει μεν επάρκεια σε υλικά προστασίας» επικαλούμενος δωρεές από ιδιώτες αλλά και τη στήριξη του κράτους, «όμως υπάρχει επαφή καθημερινά με κόσμο. H περίπτωση της Θεσσαλονίκης είναι η πρώτη σταγόνα… Ο ιός έχει επανέλθει πολύ δυναμικά, είναι μοιραίο πολλοί συνάδελφοι να νοσήσουν».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», σε καραντίνα διάρκειας επτά ημερών τέθηκαν 12 αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος του Άγιου Παντελεήμονα έπειτα από επαφή με άτομο που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες είχε δημοσιευθεί καταγγελία από την Πρωτοβουλία Αστυνομικών την οποία υπέγραφε «ένας αστυνομικός», όπου υπογραμμίζεται η πλήρης αδιαφορία για την υγεία των αστυνομικών λόγω της καθυστέρησης απολύμανσης μετά τον εντοπισμό κρούσματος πριν λίγες μέρες σε τμήμα της Δυτικής Αττικής.

Στην καταγγελία αναφέρεται ότι η «απολύμανση του χώρου δεν έγινε αυθημερόν, αλλά μετά από 1 ολόκληρο 24ωρο».

«Οι υπόλοιποι που ήρθαν σε επαφή είτε με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, είτε με τις τελευταίες επαφές του, σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν “ανοσία”; Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν θα μπορούσε να έρθει να κάνει ελέγχους και στους υπόλοιπους συναδέλφους; Πρέπει οι συνάδελφοι να τρέχουν πανικόβλητοι σε ιδιωτικά κέντρα διαγνωστικών εξετάσεων γιατί κάποιοι αδιαφορούν για την υγεία των αστυνομικών;» αναρωτιέται ο αστυνομικός.

«Το κράτος για άλλη μια φορά μας έπεισε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι μας θεωρεί αναλώσιμους και πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Η αγωνία των συναδέλφων σε σχέση με τον κορονοϊό εντός των Υπηρεσιών μεγαλώνει, εξαιτίας της αδράνειας από τις επιφορτισμένες με τη διαχείριση των κρουσμάτων κρατικές Υπηρεσίες, απέναντι σε νοσούντες Αστυνομικούς. Έκθετη η Κυβέρνηση που μας έχει ταράξει στην ατομική ευθύνη» αναφέρεται στην καταγγελία.

thepressproject.gr/