Στην εγκληματική πολιτική, των ανοικτών θυρών χωρίς όρους, της κυβέρνησης οφείλεται η φοβερή έξαρση της πανδημίας στη χώρα

Στην τελευταία ενημέρωση των δημοσιογράφων, κι ενώ είναι πλέον αυταπόδεικτη η μεγάλη συμβολή των εισαγόμενων κρουσμάτων στη νέα έξαρση της πανδημίας, ο Ν. Χαρδαλιάς ρωτήθηκε:

Δ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ: Τις τελευταίες εβδομάδες, όπως είπατε και εσείς, έχουμε πολλά κρούσματα σε Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και στα νησιά. Δεδομένου ότι όταν άνοιξαν τα σύνορα, τα κρούσματα στη χώρα ήταν σχεδόν μηδενικά,

μήπως θα έπρεπε εξαρχής τελικά να ζητάμε αρνητικά test από όσους έρχονται στη χώρα, κυρίως από κάποιους προορισμούς; Μήπως το γεγονός ότι δείξαμε μια χαλαρότητα προς τους τουρίστες, έδωσε και το σήμα για χαλαρότητα στη χώρα, με αποτέλεσμα να θυσιάσουμε και μια κατάσταση που είχαμε κερδίσει κατά τη διάρκεια της κρίσης της;

Ν.ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Νομίζω ότι τα πραγματικά στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν αφορά στα εισερχόμενα κρούσματα. Από τη στιγμή που πήραμε την απόφαση να ανοίξουμε τα σύνορά μας και τον τουρισμό μας, αναμέναμε να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Αλλά, εάν υπολογίσετε ότι από την 1η του μηνός και μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουμε περισσότερα από 900 κρούσματα, σε σύνολο 2.162.251 που εισήλθαν στη χώρα, θα πρέπει να δούμε, ότι σε περίπτωση που είχαμε κλειστά τα σύνορα, το πλήγμα που θα είχαμε υπερτοπικά σε κάθε άλλο επίπεδο, θα ήταν μεγαλύτερο.

Δ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ: Δεν μίλησα για κλειστά σύνορα, μίλησα για αρνητικό test.

Ν.ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Από την πρώτη στιγμή παρακολουθούμε τι γίνεται στις άλλες χώρες. Νομίζω ότι είναι λάθος, όμως, να μπαίνουν όλοι με PCR test από τη στιγμή που ανοίξαμε τα χερσαία σύνορα, χωρίς πρώτα να έχουμε επιστημονικά δεδομένα. Άρα εμείς τι κάνουμε; Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας πάνω σε αυτό και μένει να αποδειχθεί στην πορεία, μαζί με τα μέτρα τα οποία πρέπει να τηρηθούν, εάν αυτή η διαδικασία είναι μια διαδικασία, την οποία θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να την ελέγχουμε, όπως κάνουμε αυτή τη στιγμή και να μη μας δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα. …Είναι θέμα αποφάσεων του κράτους, το κράτος τις πήρε τις αποφάσεις που χρειάζεται. Είναι και θέμα κοινωνικής ευθύνης. …Τις επόμενες μέρες ας εφαρμόσουμε όλοι, με το μοναδικό τρόπο που έχουμε αποδείξει, με τη συνέπεια και την υπευθυνότητα, τα μέτρα τα οποία χρειάζεται, ώστε να μην έχουμε οποιαδήποτε περαιτέρω πολλαπλασιαστική τάση του ιού.

Για όποιον δεν κατάλαβε, η κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα με τους όρους των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται κυρίως στον Τουρισμό και στις Μεταφορές, (της TUI, της AEGEAN, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων με τα χρονιάτικα συμβόλαια) για να στηρίξει την κερδοφορία τους την καλοκαιρινή περίοδο. Και για να γίνει αυτό, ομολογεί προκλητικά ότι μετέτρεψε το λαό όχι απλώς σε πειραματόζωο αλλά τελικά όπως φοβόμαστε σε πρόβατο επί σφαγή!

Κάνοντας «λάστιχο» τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μετά τη ζημιά ζήτησαν τεστ από τους εισερχόμενους και για να μην αποτρέψει τους τουρίστες – πελάτες να επισκεφτούν τη χώρα, στην πραγματικότητα πολλαπλασίασε τις εστίες διασποράς του κορονοϊού στο εσωτερικό (που είχαν σχεδόν εκμηδενιστεί) και τώρα απλά παρατηρεί την εξέλιξη του φαινομένου, για να διαπιστώσει το βαθμό …αποτελεσματικότητας της εγκληματικής της πολιτικής!

Και βγαίνουν τα παπαγαλάκια, επιστήμονες και δημοσιογράφοι, και τρομοκρατούν τον κόσμο για τον ιό που θα μεταφέρουν οι ταξιδιώτες γυρίζοντας πίσω στα αστικά κέντρα χωρίς να βγάζουν άχνα για το ποιος τον μετέφερε εκεί και με την άδεια ποιας εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής.

Κι από πάνω έχει το θράσος το κάθε τσουτσέκι της κυβέρνησης, και η ίδια, να κουνάει το δάχτυλο στο λαό και τη νεολαία μιλώντας για «ατομική ευθύνη»!

Εύφορη Πεδιάδα