Έξι μήνες απλήρωτοι οι παθολόγοι του «Παπανικολάου»

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς της παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», η οποία δέχεται ασθενείς με κορονοϊό, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται την πανδημία η διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και το Υπουργείο Υγείας.

Στην επιστολή τους προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου οι παθολόγοι του Γ.Ν.Θ. Παπανικολάου αναφέρουν πως από το Μάρτιο του 2020, έχουν κληθεί λόγω της πανδημίας, να καλύψουν εφημερίες πέρα του ορίου τους τόσο στην κλινική για τα θετικά επιβεβαιωμένα κρούσματα όσο και στα ΤΕΠ πανδημίας.

«Ταυτόχρονα καλύπτουμε τις εφημερίες της κλινικής μας και καθημερινά τους θαλάμους της Παθολογικής, τα εξωτερικά μας ιατρεία και τις παθολογικές εκτιμήσεις για όλες τις άλλες κλινικές», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά. Παρά τη δέσμευση της διοίκησης του νοσοκομείου ότι η κατάσταση αυτή θα κρατούσε μόνο ένα μήνα, καθώς και ότι οι επιπλέον εφημερίες θα πληρώνονταν σε εύλογο χρονικό διάστημα, αυτό δεν συνέβη, ασκώντας τους μεγαλύτερη πίεση.

Έτσι, οι παθολόγοι του «Γ. Παπανικολάου» ζητούν να ξεκαθαριστεί ποιο είναι το καθεστώς λειτουργίας της κλινικής πανδημίας σε πρωινό ωράριο και εφημερίες ώστε να ορίζονται και οι αντίστοιχοι ιατροί και οι αρμοδιότητές τους, καθώς και να πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες που μένουν απλήρωτες εδώ και έξι μήνες. Ειδάλλως, προαναγγέλλουν ότι μέχρι να γίνει αυτό αρνούνται να κάνουν οποιαδήποτε επιπλέον εφημερία.

Ενημερώνουν μεταξύ άλλων ότι τα τεστ για τον κορονοϊό στο νοσοκομείο που θεωρείται νοσοκομείο αναφοράς βγαίνουν την επόμενη μέρα το απόγευμα, ενώ αν είναι Σαββατοκύριακο βγαίνουν την πρώτη επόμενη εργάσιμη το απόγευμα. Και αυτό συμβαίνει όπως επισημαίνουν διότι παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης από τον Μάρτιο, δεν δουλεύεται PCR στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» με αποτέλεσμα τα δείγματα να στέλνονται σε ιδιωτικό εργαστήριο ή στο ΑΧΕΠΑ.

«Παρακαλούμε και απαιτούμε την άμεση λύση των προβλημάτων του νοσοκομείου μας, γιατί αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση εν μέσω πανδημίας, υπεύθυνοι δεν θα είναι οι γιατροί που δουλεύουν στα εν λόγω τμήματα, αλλά αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις και μας ωθούν στην εργασιακή εξουθένωση», καταλήγουν.

/rosa.gr