Η κυβέρνηση ΝΔ χτίζει «εθνική ενότητα» στο Γράμμο και στο Βίτσι! Αλκιβιάδης Στεφανής-Ακροδεξιοί κατά «Κομμουνιστοσυμμοριτών»

Να η εθνική ενότητα τους….

Την ώρα που ξελαρυγγιάζονται με τον Εξ Ανατολάς Εχθρό και η κυβερνητική-καθεστωτική προπαγάνδα παίζει μονότονα την κασέτα «τουρκική επιθετικότητα-προκλητικότητα» για να κρύψουν την επεκτατικότητα τους που θέλει την Ανατολική Μεσόγειο Ελληνική θάλασσα για να την προσφέρουν στην Εxxon Μobil, Eni, Total, στους Λάτση-Βαρδινογιάννη και άλλους εθνικούς μας επιχειρηματίες…

Έρχεται ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής με την συμμετοχή του στην γιορτή κατά «Κομμουνιστοσυμμοριτών» στο Γράμμο Βίτσι, της Ένωσης Αποστράτων ΕΑΑΣ, εκπροσωπώντας πρωθυπουργό και κυβέρνηση…

Να μας αποδείξει ότι υπάρχει και άλλος Εχθρός, εσωτερικός!

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις πρόκειται για επετειακές εκδηλώσεις απότισης φόρου τιμής στους πεσόντες Αξιωματικούς και Οπλίτες των Ε.Δ. και Σωμάτων Ασφαλείας του Ελληνικού Στρατού αλλά και όσων αγωνίστηκαν στο πλευρό τους, κατά τις επιχειρήσεις 1946-1949 κατά των Κομμουνιστομμοριτών!

Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κυβερνητική συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις. Συμμετείχε όλος ο βούρκος της Ακροδεξιάς, οι ΝΑΖΙ, το αντιδραστικό στρατιωτικό κατεστημένο και φυσικά η ΝΔ που έδινε το παρόν μέσω βουλευτών!

Η συμμετοχή της κυβέρνησης φέτος και η εκπροσώπηση του ίδιου του πρωθυπουργού σε επετειακές εκδηλώσεις κατά «κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, δίνει άλλη διάσταση και δείχνει στροφή προς την ακροδεξιά προς άγραν ψηφοφόρων!

Δεν είναι όμως μόνο οι Ψηφοθηρικές ανάγκες της κυβέρνησης ΝΔ που την οδηγούν σε αυτή την επιλογή.

Υπάρχουν συγκεκριμένες επικοινωνιακές ανάγκες καθώς το κόμμα των Μακεδονομάχων που έγινε κυβέρνηση με σημαία την αντίθεση στην Συμφωνία των Πρεσπών, αποδεικνύεται ότι συμφωνεί και θα συμμετάσχει στο Διάλογο για τη Μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου, με κατάληξη την Συνδιαχείριση…. Ας πάει λοιπόν ο Στεφανής στο Γράμμο για να αποπροσανατολίσει και να ευχαριστήσει το Ακροδεξιό κομματικό ακροατήριο!

Το πιο ουσιαστικό όμως που αποκαλύπτει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ότι ο Στρατός δεν αποτελεί τον Φρουρό των «εθνικών δικαίων» [άραγε ποια είναι αυτά;], αλλά ο Εθνικός Στρατός τους αποτελεί όργανο Ταξικής Κυριαρχίας, όργανο επιβολής της εξουσίας της αστικής τάξης.

Ο Εθνικός Στρατός τους καταρχήν διαφυλάττει την Τάξη και Ασφάλεια της αστικής τάξης από το φόβο των λεγόμενων Ασύμμετρων Απειλών: τα κινήματα του κόσμου της εργασίας, τους πρόσφυγες και μετανάστες, τις μειονότητες. Σημειώνεται ότι η ΕΑΑΣ είναι ΝΠΔΔ και εποπτεύεται από το Υπουργείο Άμυνας.

Τον Ιούλιο, εν μέσω της πρώτης πολεμικής κρίσης μεταξύ ελληνικού και τουρκικού κράτους η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία εκπαιδευόταν σε Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους.

Στην ανακοίνωση μας 

Πόσα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη θα «Προστατεύσουν στην Ειρήνη» στην Ανατολική Μεσόγειο; τονίζαμε:

  Δεν θα πρέπει να μας ξεφύγει της προσοχής ότι μπορεί να υπάρχουν πλοία που υπερασπίζονται τα ανταγωνιζόμενα κρατικά και επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά υπάρχει ένας κοινός εχθρός: Πρόσφυγες και Μετανάστες που βρίσκουν απέναντι τους να ορθώνονται τεράστια σιδερένια Τείχη του Αίσχους!

Πρόσφατα, στρατιωτικά περίπολα που κυνηγούν Πρόσφυγες, διέρχονται οπλισμένα και με το δάκτυλο στην σκανδάλη μέσα από τα χωριά της μουσουλμανικής μειονότητας. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Άμυνας κατά τη διάρκεια της Πολεμικής Κινητοποίησης που επιβάλλει ο ανταγωνισμός τους με τα αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν για την αρπαγή θαλάσσιων ζωνών 200 ναυτικά μίλια από τα κρατικά χωρικά ύδατα, ενοποιούν με στρατιωτικά μέσα την αντιμετώπιση Εσωτερικού και Εξωτερικού Εχθρού.

Κυρίως όμως καλούμε να απαντήσει το Αντιπολεμικό Κίνημα, ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία, καθώς βλέπουμε να αποκαλύπτεται το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που μας στοχοποιεί και μας αντιμετωπίζει ως Αναλώσιμους για την εξυπηρέτηση των κερδοφόρων σχεδίων ισχυρών μερίδων του κεφαλαίου που συνδέονται με τον ενεργειακό τομέα.

Γνωρίζεται στα μέλη της Ενώσεως ότι προς το παρόν υφίστανται περιορισμοί στις εξωτερικές συναθροίσεις λόγω πανδημίας. Στις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας οι συναθροιζόμενοι δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 100 άτομα.
Το ΔΣ της ΕΑΑΣ σεβόμενο τα κυβερνητικά μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης της υγειονομικής κρίσης αλλά και πιστό στην ιστορία και τις παραδόσεις της αποφάσισε :
Την τέλεση των επετειακών μνημοσύνων υπέρ πεσόντων του Ελληνικού Στρατού στο Γράμμο και στο Βίτσι την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020, όπως έχει προγραμματιστεί.
Την υποδοχή των επισήμων προσκεκλημένων στους χώρους των τελετών. Τον Πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο ΥΦΕΘΑ Σγος ε.α. κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.
3. Τη συμμετοχή του Προέδρου, Αντιπροέδρου και μελών του ΔΣ της Ενώσεως με κατανομή και στις δύο εκδηλώσεις.
4. Τη συμμετοχή μικρής αντιπροσωπείας μελών από την Αθήνα στον Γράμμο.
5. Τη συμμετοχή μελών του Παραρτήματος Ιωαννίνων για το Γράμμο και των Παραρτημάτων Καστοριάς και Φλωρίνης για το Βίτσι με μέσα αναλόγων των συμμετοχών.

Με τον τρόπο αυτό επιτελούμε το καθήκον μας και τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα μεριμνώντας για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

diktiospartakos.blogspot.com