Σούπερ! Αλλο ένα 10 με τόνο στην κυβέρνηση των «αρίστων»

Την παραπάνω ειδησούλα την συναντάμε σε έναν ιστότοπο που κάθε άλλο από αντικαπιταλιστικές και αναρχικές απόψεις εκφράζει. Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα mikrometoxos.gr.
Και αναρωτιόμαστε, αν φυσικά αληθεύει η είδηση. Θα υπήρχε χώρα, απ’ αυτές που φέρνουν τον προσδιορισμό «πολιτισμένες» που μια τέτοια είδησηδεν θα δέσποζε στα ΜΜΕ;

Αυτό το γεγονός μας λέει επί της ουσίας ότι κάποιοι καπιταλιστές είναι κράτος εν κράτει, και αυτό το εκδηλώνουν με κάθε ευκαιρία. 
Εχουμε δηλαδή μια συγκλονιστική είδηση, για την οποία όχι μόνο δεν κουνιέται φύλλο, αλλά αποσιωπάτε και από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ. (Κάναμε μια διαδικτυακή αναζήτηση και δεν την συναντήσαμε πουθενά πέρα απ’ την ιστοσελίδα που αναφέραμε)

Ασκοπο θα είναι να κάνουμε και τον παραμικρό σχολιασμό για τον πολιτικό προϊστάμενο των μπάτσων.
Το πολιτικό εξουσιαστικό παχύδερμο και καθ’ ομολογία του πολιτικός τυχοδιώκτης, που ονομάζεται Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος μετά την εκλογική νίκητης Ν.Δβγήκε από τα αζήτητα και εξ’ αιτίας απαίτησης της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας βρέθηκε «φυτεμένος» στην κυβέρνηση Μητσοτάκηβρέθηκε να παριστάνει τον πολιτικό προϊστάμενο των δυνάμεων καταστολής .. ζει στην μεγαλοπρέπεια του.

Ενας «φυτεμένος» εξωκοινοβουλευτικός υπουργός είναι η πραγματική εικόνα αυτού που ονομάζουν κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Η μόνη ιδιαιτερότητα του Χρυσοχοϊδη είναι ότι αυτός παρουσιάζεται εντελώς … άγαρμπος  Πιθανόν η αλαζονεία του που έχει φτάσει στα ύψη, να του στερεί την δυνατότητα κάθε ίχνους διπλωματικής ή έστω τυπικής κόσμιας κοινοβουλευτικής συμπεριφοράς.

Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι γράφει στα μέζεα τις κοινοβουλευτικής παρεμβάσεις που κάνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να δώσει στην δημοσιότητα το περιβόητο πόρισμα της επιτροπής Αλιβιζάτου για την αστυνομική βία, που του έχει γνωστοποιηθεί από τις 4 Μάη και αναφέρεται στις περιπτώσεις της εισβολής στο σπίτι και του ξυλοδαρμού του Δημήτρη Ινδαρέ και των παιδιών του και σε μια σειρά ανάλογες περιπτώσεις.

«Η Επιτροπή μας είχε την ευκαιρία να μελετήσει δειγματοληπτικά ικανό αριθμό φακέλων και να διατυπώσει σχετικά συμπεράσματα. Τα συνοψίσαμε στο από 4.5.2020 (τελικό) πόρισμά μας προς τον Υπουργό» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλιβιζάτος σε συνέντευξη του.

Καμιά εμπιστοσύνη δεν έχουμε φυσικά σε τέτοια «διακοσμητικά» όργανα, τα οποία μάλιστα τα φτιάχνει το κράτος για να του παρέχουν άλλοθι δημοκρατικής λειτουργίας του.

Είναι όμως εντελώς γελοία, στην αστική γλώσσα αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, να μην δίνει ο Χρυσοχοϊδης, την έκθεση της Επιτροπής Διερεύνησης Περιστατικών Αστυνομικής Βίας στην δημοσιότητα, μετά τόσους μήνες, από τότε που την έχει στην κατοχή του, με την αιτιολογία ότι το «πόρισμα εκκρεμεί προς αξιολόγηση».

Προφανώς δεν αντιλαμβάνεται και ο ίδιος -δεν φημίζεται άλλωστε για την ευφυΐα του- ότι έτσι παραδέχεται ότι δεν έφτιαξε ένα ανεξάρτητο όργανο, όπως μας έλεγε τόσο καιρό, αλλά έναν μηχανισμό που θα τον «αξιολογεί» αν κάνει, σύμφωνα όπως το αντιλαμβάνεται αυτός, σωστά την δουλειά του.

Σούπερ! Αλλο ένα 10 με τόνο στην κυβέρνηση των «αρίστων»

tsak-giorgis.blogspot.com