Ξεπέρασε σε αθλιότητα και τον ίδιο του τον εαυτό, ο «γλοιώδεις τύπος, υπηρέτης όλων των αφεντάδων», που λέγεται Γ. Πρετεντέρης

Του Γ.Γ.

Ο υπάλληλος του Μαρινάκη, που λέγεται Πρετεντέρης, έχει μετατραπεί σε τέτοιο κραυγαλέο φερέφωνο του Μεγάρου Μαξίμου, σε σημείο που ακόμα Προτοσάλτε και Κοραή τρώνε την σκόνη του.

Ο «γλοιώδεις τύπος, υπηρέτης όλων των αφεντάδων» όπως ευφυώς τον είχε χαρακτηρίσει ο «Ριζοσπάστης», αυτή την φορά ξεπέρασε σε αθλιότητα και τον ίδιο του τον εαυτό!

Με πρόσφατο κείμενο του θέλησε να μας ενημερώσει ότι ο «πατέρας του υπηρέτησε στα ΛΟΚ και πολέμησε στον Γράμμο. Ηταν παρών στις τελευταίες μάχες του Εμφυλίου και νικητής», λες και είχαμε την παραμικρή αμφιβολία για το ποιες θα ήταν οι οικογενειακές καταβολές του Πρετεντέρη.
Από κει και πέρα με το άρθρο του όμως βιαιοπραγεί στην ιστορική αλήθεια και βρίζει τους μαχητές/ιες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Γράφει ότι  οι αντάρτες/ισες του ΔΣΕ «πολέμησαν για έναν άθλιο σκοπό με άθλιες μεθόδους και άθλια ηγεσία»,  και μας δείχνει ότι το άθλιο αυτό τσουτσέκι, δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό. 
Φτύνει τους τάφους των ηρώων μας, ασελγεί στην μνήμη λαϊκών αγωνιστών που έδωσαν την ζωή τους για ιδανικά που δεν μπορεί να αντιληφθεί το χρηματιστήριο αξιών του Πρετεντεράκου. 

«Ο παπαγάλος και σεξιστής και με ονοματεπώνυμο Γιάννης Πρετεντέρης» -αυτοί δεν είναι δικοί μας χαρακτηρισμοί, αλλά της προέδρου του ΚΙΝΑΛ–  έγραψε ένα τόσο εμετικό κείμενο που θα το ζήλευε ακόμα και ο Μουμτζής.

«Στον Εμφύλιο άλλωστε δεν νίκησαν οι «ακροδεξιοί». Νίκησε όλη η Ελλάδα πλην κομμουνιστών. Στο ίδιο στρατόπεδο βρέθηκαν ο βασιλιάς κι ο Παπάγος, ο Πλαστήρας κι ο Σοφοκλής Βενιζέλος, ο Παπανδρέου κι ο Κανελλόπουλος, ο Καρτάλης κι ο Ζέρβας», ισχυρίζεται ο γραφιάς του Μαρινάκη.

Σωστό αυτό, αλλά ξέχασε να αναφέρει και κάποιος άλλους παράγοντες που επέδρασαν καθοριστικά στην έκβαση του εμφυλίου πολέμου. Οπως τα δολάρια του Σχεδίου Μάρσαλ, τις βόμβες ναπάλμ με τις οποίες οι Αμερικανοί πιλότοι μακέλεψαν τους ηρωικούς αντάρτες του ΔΣΕ, τους Σούρληδες, τους Γερμανοντυμένους ταγματασφαλίτες οι οποίοι μετά τις «υπηρεσίες» τους στις κατοχικές δυνάμεις του άξονα στελέχωσαν τις τάξεις του λεγόμενου «Εθνικού Στρατού».

 «Αν οι ηττημένοι του Εμφυλίου αρέσκονται να γιορτάζουν την ήττα, τότε και οι νικητές δικαιούνται να γιορτάζουν τη νίκη», ισχυρίζεται ο τιποτένιος τύπος.

Τι λες ρε άθλιε; Ποτέ και κανένας απ’ όλους τους χώρους της αριστεράς δεν μίλησε για «γιορτή της ήττας του ΔΣΕ. 
Οσες δικές μας παρουσίες έγιναν σε Γράμμο και Βίτσι, ήταν για να τιμήσουμε τους λαϊκούς αγωνιστές που έπεσαν «θύματα σε άνιση μάχη κι αγώνα», παλεύοντας για πανανθρώπινα ιδανικά.
«Για Ελευθερία, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη», όπως έγραφε η μητέρα του σημερινού υπουργού σας Τ. Θεοδωρικάκου, 17χρονη ανταρτοπούλα του ΔΣΕ τότε.

Το θησαυροφυλάκιο του Πρετεντέρη προφανώς είναι παραγεμισμένο. 
Ο ίδιος όμως παρουσιάζεται να έχει πολλά κενά μνήμης.
Γιατί δεν μπορεί γμτ… Κάποιο δημοσίευμα θα έχει διαβάσει, κάποιο ιστορικό βιβλίο θα έχει ξεφυλλίσει για το κράτος που δημιούργησαν οι «νικητές» του εμφυλίου.

Για το κράτος του χωροφύλακα, των κοινωνικών φρονημάτων. των εκτελέσεων, των εξοριών, των εκτάκτων στρατοδικείων, των απίστευτων διωγμών κάθε προοδευτικού πολίτη που εφάρμοσαν όλες οι μετεμφυλιακές κυβερνήσεις, δεν έχεις ακούσει τίποτα Πρετεντεράκο; 

Διατεταγμένη -και ακριβοπληρωμένη- υπηρεσία εκτελεί ο υπάλληλος του Μαρινάκη, αλλά υπάρχουν και αρκετοί/ες που έχουν διαβάσει ιστορία. Ειδικά όσοι/ες προερχόμαστε από αριστερές οικογένειες και οι γονείς μας έλαχε να μας διηγηθούν τι υπέφεραν από το μοναρχοφασιστικό κράτος που προέκυψε μετά τον εμφύλιο, τέτοια πονήματα σαν του Πρετεντέρη μας εξοργίζουν.

tsak-giorgis.blogspot.com/