Τα «τρελά» ποσά ζήτησαν επιχειρήσεις για το δώρο Πάσχα

Αποκαλυπτικά στοιχεία για κάποιες επιχειρήσεις που θέλησαν να εκμεταλλευτούν την πανδημία και να βγάλουν χρήματα από την κρατική ενίσχυση φέρνει στο «φως» το CNN Greece.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες κάποιοι εργοδότες θέλησαν να εκμεταλλευτούν την επιδότηση του δώρου Πάσχα και να γεμίσουν τα ταμεία τους.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας δήλωσαν πως τα στοιχεία που έδωσαν οι επιχειρήσεις για τους μισθούς των εργαζόμενων διασταυρώθηκαν από την ΕΡΓΑΝΗ και έτσι εντοπίστηκαν οι παρατυπίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το δίκτυο, επιχείρηση ζήτησε το ποσό των 1,47 εκατ. ευρώ για το δώρο Πάσχα εργαζόμενου που είχε μισθό 979 ευρώ.

Άλλη επιχείρηση ζήτησε 1,2 εκατ. ευρώ για μισθό 860 ευρώ. Υπάρχει εταιρεία που ζήτησε 1,031 εκατ. Ευρώ για μισθό.

Επίσης, επιχείρηση αιτήθηκε να λάβει 993.000 ευρώ για μισθό εργαζομένου 732 ευρώ, ενώ αντίστοιχα εταιρεία ζήτησε 912.873 ευρώ για μισθό 569 ευρώ.

Τέλος, επιχείρηση ζήτησε το ποσό των 846.334,33 ευρώ για εργαζόμενο με μισθό 650 ευρώ.

Ο υπουργός για να δικαιολογήσει τις μεγάλες καθυστερήσεις ισχυρίσθηκε ότι τέτοιες προσπάθειες καταλήστευσης του δημόσιου χρήματος ήταν η αιτία καθυστέρησης της καταβολής του δώρου Πάσχα η οποία θα γίνει έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Γιατί αυτός καιροφυλακτούσε και τους έπιασε στα πράσα αλλά αυτό κόστισε σε χρόνο μέχρι να τους πιάσουν!

Ας φάνε το αρνί του Πάσχα τον Σεπτέμβριο θα σκέφτηκε. Άλλωστε από γάλακτος θα έχει γίνει ζυγούρι. Κερδισμένοι θα βγούνε πάλι…

Επιμέλεια: Νίκος Πυλιώτης

ΠΗΓΗ: CNN Greece