ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ »ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ» ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ »ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ» ΤΩΝ ΤΕΣΤ

Μετά την ανακοίνωση του ΕΚΕΑ πως το εκεί εργαστήριο μοριακών τεστ PCR COVID που δέχεται δείγματα από πολλά νοσοκομεία … ξέμεινε από αντιδραστήρια (!) και γι’ αυτό φταίει η … «αλόγιστη χρήση»,

ο διοικητής του νοσοκομείου »Σωτηρία», που υποτίθεται πως είναι το νοσοκομείο – »ναυαρχίδα» στην μάχη ενάντια στην επιδημία, καλεί όλους τους γιατρούς να κάνουν υπεράριθμες εφημερίες πέρα από το πλαφόν προφανώς λόγω δραματικών ελλείψεων ιατρικού προσωπικού. Έτσι αποκαλύπτεται ωμά πόσο ψεύτικη είναι η προπαγάνδα περί δήθεν »πολλών χιλιάδων προσλήψεων» και πως η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την εργασιακή υπερεξόντωση με απλήρωτη εξοντωτική υπερεργασία και αναγκαστικές μετακινήσεις από εδώ και από εκεί απλά ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως δήθεν »έχουμε γιατρούς και νοσηλευτές».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ• Που είναι οι προσλήψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία;
• Γιατροί δουλεύουν με «το κεφάλι στο ντορβά»
• Η 10η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ ξέμεινε από γιατρούς
• Με επιστολή διαμαρτυρίας οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ιατρικά λάθη (σας την κοινοποιούμε)Στην 10η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» που έχει ανεπτυγμένες 42 κλίνες, υπηρετούν 8 ειδικευόμενοι ιατροί. Με βάση το πλήθος ασθενών που εξυπηρετεί η κλινική, τις εφημερίες της κλινικής και του αριθμού των κλινών που διαθέτει θα έπρεπε να εφημερεύουν 2 ειδικευόμενοι ιατροί καθημερινά. Από τον Μάιο 2017 έως και τον Ιανουάριο 2018, οι μισές ημέρες το μήνα καλύπτονται από έναν ειδικευόμενο. Το ίδιο θα συνεχισθεί και τους επόμενους μήνες.
Με ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΟΧΛΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ενυπόγραφα οι ειδικευόμενοι ιατροί της 10ης Πνευμονολογικής κλινικής, προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους ασθενείς.
Επισημαίνουν στην επιστολή τους ότι οι εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, με διαδοχική πολύωρη παραμονή στο χώρος εργασίας του Νοσοκομείου που είναι υποστελεχωμένο, δύναται να έχουν άμεση σοβαρή επίπτωση στην ομαλή λειτουργία της κλινικής καθώς επίσης στις υπηρεσίες που αυτή προσφέρει και ακολούθως στην υγεία των ασθενών, λόγω του κινδύνου αύξησης των ιατρικών λαθών, παρά το πολύ υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης παρέχουμε όλο αυτό το διάστημα.
Με λίγα λόγια κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των ασθενών που κινδυνεύουν από ιατρικά λάθη λόγω της υποστελέχωσης και της εργασιακής εξουθένωσης των ιατρών.
Με την διαμαρτυρία τους οι γιατροί θέλουν να προφυλαχθούν από την επισφαλή λειτουργία της 10ης Πνευμονολογικής κλινικής.
Σας κοινοποιούμε την επιστολή των γιατρών.
Ο κος Πολάκης πέρα βρέχει.
Κατ’ αυτόν οι γιατροί και οι νοσηλευτές των Νοσοκομείων τα παίρνουν, κάθονται, αποτελούν παρακράτος.
Οι βιαιοπραγίες από ασθενείς και συνοδούς σε βάρος μας …. συνεχίζονται.ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

patrinaki.blogspot.com/202