Μπήκες σε καραντίνα; Θα πρέπει να δουλέψεις απλήρωτες υπερωρίες!

Oλα για τα αφεντικά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβάλει μια μετά την άλλη αντεργατικές διατάξεις για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών σε βάρος των εργαζομένων.

Σε αυτή τη λογική το υπουργείο εργασίας ξεπέρασε τον ταξικό ευατό του… Είσαι λοιπόν εργαζόμενος; Μπήκες σε καραντίνα; Θα πρέπει να δουλέψεις υπερωρίες για να καλυφθούν οι …χαμένες ώρες που δεν πρόλαβε να σε ξεζουμίζει ο εργοδότης. Τι ώρες αυτές όμως, τις υπερωρίες δεν θα τις πληρωθείς!!!

Αυτό προβλέπει διάταξη που εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Τη σχετική πληροφορία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» και η συντάκτριά της Ρούλα Σαλούρου, που εξειδικεύεται σε θέματα του συγκεκριμένου υπουργείου.

Αναλυτικά, μέχρι και τρεις ώρες επιπλέον την ημέρα θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που είχαν προηγουμένως τεθεί σε καραντίνα 7 ή 14 ημερών όπως απαιτεί ο ΕΟΔΥ. Αντιθέτως η καταβολή του μισθού όπως και η κάλυψη των εισφορών από τον εργοδότη θα γίνεται κανονικά. Για τις ημέρες της υπερωρίας ο εργαζόμενος δεν δικαιούται προσαύξησης ή αμοιβής για πρόσθετη εργασία!!! 

Η αναπλήρωση θα πρέπει να γίνει εντός 4 μηνών και έως τα τέλη του 2020, με επιπλέον απασχόληση έως και 3 ώρες ημερησίως, πέραν του ημερήσιου ωραρίου του μισθωτού. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος θα κληθεί να δουλέψει μέχρι και 11 ώρες τη μέρα αλλά δεν θα τις πληρωθεί ποτέ! 

Αυτό είναι το απάνθρωπο πρόσωπο του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος. Η προστασία των εργαζομένων και της υγείας τους είναι ψιλά γράμματα για τις αστικές κυβερνήσεις μπροστά στη διασφάλιση των συμφερόντων και των κερδών του κεφαλαίου…

Ημεροδρόμος