13.000 καρέκλες έξω από τη γερμανική Βουλή για τους πρόσφυγες της Μόριας

Στο πλαίσιο εθνικής εκστρατείας κατά του ρατσισμού, οργανώσεις τοποθέτησαν χιλιάδες καρέκλες μπροστά από το κτίριο του Ράιχσταγκ. Ζητούν την είσοδο περισσότερων προσφύγων στη Γερμανία, ειδικά από τα υπερπλήρεις ελληνικά στρατόπεδα όπως της Μόριας.

Οι ομάδες Seebrücke, Sea-Watch, #LeaveNoOneBehind και Campact καλούν τους πολιτικούς να «τερματίσουν επιτέλους την ανθρωπιστική καταστροφή στα ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα και να εκκενώσουν τα κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών. Οι καρέκλες συμβόλιζουν τους ανθρώπους που ζουν σήμερα στο ΚΥΤ της Μόριας στο νησί της Λέσβου, όπως ανέφεραν οι οργανώσεις.

«Σήμερα τοποθετήσαμε 13.000 καρέκλες για τους 13.000 ανθρώπους της Μόριας μπροστά από τη Μπούντεσταγκ. Τα καμπ παραμένουν υπερφορτωμένα και απάνθρωπα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας αρνείται ακόμα την παροχή της απαιτούμενης βοήθειας σε αυτούς τους ανθρώπους», γράφει το σχετικό μήνυμα, προσθέτοντας το σύνθημα που χαρακτηρίζει πολλές διαδηλώσεις στη Γερμανία, όπου ζητείται από την κυβέρνηση να δεχτεί κι άλλους πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά: «Υπάρχει χώρος».

3point magazine