Να εμφανιστεί ο λαϊκός παράγοντας για να μην μείνουν μόνα τους τα θύματα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής

Ενα από τα αρκετά βιντεάκια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με την άμεση αντίδραση που είχαν χτες συλλογικότητες στην Γερμανία και κάλεσα πορεία στο Βερολίνο για τα τραγικά γεγονότα της Μόριας, απαλλοτριώσαμε και σας παραθέτουμε.

Απ’ ότι διαβάζουμε στην πορεία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι με κεντρικό σύνθημα «say it loud say ot clear refugees are welcome here» (πείτε το δυνατά και καθαρά, οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι/ες εδώ), ενώ κυριάρχησαν συνθήματα ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε.

Βλέποντας αυτό το γεγονός δεν σου δημιουργούνται μελαγχολικές σκέψεις για την δική μας αδράνεια;
Απ’ ότι γνωρίζουμε οι μόνες αντιδράσεις που υπήρξαν ήταν μια πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά από κάλεσμα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και μια συγκέντρωση πάλι στην συμπρωτεύουσα, που έκανε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι όποιες ανακοινώσεις πολιτικών κομμάτων είναι άσφαιρα πυρά. Μόνο αν ο λαϊκός παράγοντας εμφανιστεί στον δρόμο μπορεί να ασκήσει ουσιαστική και αποτελεσματική πίεση στην απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες.

https://tsak-giorgis.blogspot