Πανηγυρίζουν οι Γαλλικές πολεμικές βιομηχανίες για τους Έλληνες …πελάτες

Οι παραγγελίες είναι μεγάλες. Τα λεφτά πολλά. Τα γαλλικά μονοπώλια όπλων και κυβερνητικοί  αξιωματούχοι στο Παρίσι δεν κρύβουν την χαρά τους… Η «μπίζνα» έκλεισε. Η «στήριξη» Μακρόν θα κοστίσει λίγο …ακριβά στον ελληνικό λαό. 

Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας και η εταιρεία «Dassault Aviation» μετά τις ανακοινώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ για την απόκτηση των νέων αεροσκαφών Rafale και των φρεγατών, προχώρησαν σε ανακοινώσεις για να επισημοποιήσουν τη …δουλειά. 

Υπενθυμίζουμε ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ ανακοίνωσε:

  • Την αγορά άμεσα για την πολεμική αεροπορία μιας μοίρας 18 γαλλικών μαχητικών Rafale 
  • Εντάσσονται στον στόλο του πολεμικού ναυτικού 4 νέες φρεγάτες και εκσυγχρονίζονται 6 φρεγάτες που ήδη διαθέτει. Τα νέα σκάφη θα πλαισιωθούν, επίσης, από 4 ναυτικά ελικόπτερα ROMEO.
  • Ενισχύεται συνολικά το οπλοστάσιο των 3 κλάδων, για στρατό, ναυτικό, αεροπορία ως εξής: Νέα αντιαρματικά όπλα για τον Στρατό Ξηράς. Νέες τορπίλες βαρέως τύπου για το Πολεμικό Ναυτικό. Νέοι κατευθυνόμενοι πύραυλοι για την Πολεμική Αεροπορία
  • Ενισχύεται η ψηφιακή λειτουργία και η άμυνα των ενόπλων δυνάμεων από κυβερνοεπιθέσεις υβριδικού τύπου με την αγορά νέων συστημάτων. 

Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης του «ντηλ», η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στην κατασκευάστρια των πολεμικών αεροσκαφών Rafale και να μιλήσει για επιτυχία της γαλλικής βιομηχανίας αεροναυπηγικής. Πρόκειται για «εξαιρετικά νέα που είναι αποτέλεσμα μίας πολιτικής εξαγωγών την οποία έχω προσπαθήσει να εφαρμόσω από το 2017» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Φλορένς Παλί. Η γαλλίδα υπουργός δούλεψε σαν «ντίλερ» της πολεμικής γαλλικής βιομηχανίας και έσπευσε να «διαφημίσει» το έργο της. https://platform.twitter.com/embed/index.html?creatorScreenName=d_imerodromos&dnt=true&embedId=twitter-widget-0&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1304841467056328704&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.imerodromos.gr%2Fpanigyrizoyn-oi-gallikes-polemikes-viomichanies-gia-toys-ellines-pelates%2F&siteScreenName=d_imerodromos&theme=light&widgetsVersion=219d021%3A1598982042171&width=550px

La Grèce a annoncé son souhait d’acquérir 18 Rafale. Une excellente nouvelle pour l’industrie aéronautique française et une première : un pays européen veut se doter d’avions de combat Rafale. Le résultat d’une politique d’exportation que je mène avec conviction depuis 2017.

— Florence Parly (@florence_parly) September 12, 2020

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της βιομηχανίας όπλων Dassault Aviaton, Ερίκ Τραπιέ, σημείωσε από την πλευρά του ότι «αυτή η ανακοίνωση ενισχύει τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουμε με τη Ελλάδα εδώ και έναν αιώνα και ευχαριστώ τις ελληνικές αρχές για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν για ακόμη μία φορά»…

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου από τη ΔΕΘ δεν ανακοίνωσε το κόστος της αγοράς των συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Πάντως αν κρίνουμε από τις γαλλικές αντιδράσεις πρόκειται για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ… Η «κρίση» στη νοτιανατολική Μεσόγειο είναι φανερό ότι σε κάποιους θα αποφέρει τεράστια κέρδη αφού βρήκαν σταθερούς «πελάτες» στο πρόσωπο του ελληνικού λαού!

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ