ΟΧΙ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΟΥ

Το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα της Γιουγκοσλαβίας (NKPJ) επισημαίνει, ότι η υπογραφή της λεγόμενης «συμφωνίας» μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, δεν είναι παρά μια φθηνή, σκηνοθετημένη παράσταση, με σκοπό την απόκτηση εκλογικών πόντων, για τον Προέδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με απώτερο στόχο η Σερβία να αναγνωρίσει την «ανεξαρτησία» του ψεύτικου «κράτους του Κοσσυφοπεδίου».  

Οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με αλβανικές, φιλοϊμπεριαλιστικές μαριονέτες στην Πρίστινα και υπό την αιγίδα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, ο οποίος είναι ο πιο υπεύθυνος, για την κατοχή του ΝΑΤΟ στην νότια σερβική επαρχία, μετά την εγκληματική επίθεση στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της  Γιουγκοσλαβίας και την ανατροπή της, είναι ενάντια στα συμφέροντα της Σερβίας και των πολιτών της στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι.  

Οι διαπραγματεύσεις με τους κατακτητές και τους υπαλλήλους τους, αποτελούν ένα βήμα προς την αναγνώριση της «ανεξαρτησίας» του Κοσσυφοπεδίου. 

Η υποτιθέμενη υλοποίηση κοινών έργων, οικονομικής υποδομής με φιλοϊμπεριαλιστικές μαριονέτες στην Πρίστινα, σε μια κατάσταση στην οποία το Κοσσυφοπέδιο βρίσκεται υπό την κατοχή του δυτικού ιμπεριαλισμού, είναι εξίσου άνευ σημασίας και υποκριτική.  

 Η λεγόμενη οικονομική συμφωνία έχει τον μοναδικό σκοπό να πραγματοποιήσει τα ληστρικά συμφέροντα της αμερικανικής μεγάλης πρωτεύουσας και δεν προσφέρει οφέλη στη Σερβία ή στους πολίτες της στο Κοσσυφοπέδιο και του Μετοχίου 

Το γεγονός ότι στο πλαίσιο της «συμφωνίας», η αμερικανική πλευρά έθεσε επίσης ένα αίτημα στο οποίο αναφέρεται σαφώς ότι η Σερβία πρέπει να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ποιος είναι ο απώτερος στόχος των ιμπεριαλιστικών κατακτητών της νότιας σερβικής επαρχίας.   

Οι ισχυρισμοί του τρέχοντος προϊμπεριαλιστικού αστικού καθεστώτος του Aleksandar Vučić να ακολουθήσουν μια πατριωτική πολιτική και να μην υπογράψουν κανένα έγγραφο για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου είναι εξίσου γελοίο, ντροπή και λανθασμένο.  

Δηλαδή, αν το καθεστώς του Aleksandar Vučić σκέφτηκε καλά τη Σερβία και τον πληθυσμό του Κοσσυφοπεδίου και του Μετοχίου, δεν θα ακολουθούσε μια φιλο-ιμπεριαλιστική πολιτική, δε θα αγωνιζόταν για ένταξη στο μπουντρούμι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δε θα διαπραγματευόταν με τους τρομοκρατες ληστές του OVK(Απελευθερωτικός Στρατός Κοσσόβου)  και τους Δυτικούς ιμπεριαλιστικούς δασκάλους τους, των οποίων οι χώρες έχουν αναγνωρίσει όλες την ψευδή κατάσταση του Κοσσυφοπεδίου.  

Το γεγονός ότι στο πλαίσιο της «συμφωνίας», η αμερικανική πλευρά έθεσε επίσης ένα αίτημα, στο οποίο αναφέρεται σαφώς, ότι η Σερβία πρέπει να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ποιος είναι ο απώτερος στόχος των ιμπεριαλιστικών κατακτητών της νότιας σερβικής επαρχίας.  

Το NKPJ διαμαρτύρεται έντονα για την πρόθεση του Βελιγραδίου, και όπως ορίζεται στην υπογεγραμμένη «συμφωνία» με την Πρίστινα, για τη Σερβία να μεταφέρει την πρεσβεία της στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.  

Εκτός από το γεγονός ότι το αίτημα που προβλέπει η συμφωνία δεν έχει καμία σχέση με την επίλυση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου, αντιπροσωπεύει επίσης μια τεράστια αδικία και προδοσία του φιλικού παλαιστινιακού λαού και κράτους που θεωρεί την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά της, καθώς και μια άλλη επιβεβαίωση του φιλοϊμπεριαλιστικού χαρακτήρα του Βελιγραδίου. 

Το NKPJ απαιτεί από την κυβέρνηση της Σερβίας να σταματήσει αμέσως τις «διαπραγματεύσεις» με τον ιμπεριαλιστή κατακτητή και τις μαριονέτες του στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, οι οποίες είναι καταστροφικές και βλαβερές για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού.  

Να αποσύρει αμέσως την υπογραφή από την επαίσχυντη «συμφωνία» με τις μαριονέτες στην Πρίστινα και ταυτόχρονα να σταματήσει να «διαπραγματεύεται» μαζί τους και υπό την αιγίδα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι εχθροί και όχι σύμμαχοι της Σερβίας, και δεν υπάρχουν «διαπραγματεύσεις» με τις μαριονέτες τους και υπό την αιγίδα τους. 

Το NKPJ απαιτεί από τις αρχές της Σερβίας να εγκαταλείψουν την άδικη και επαίσχυντη απόφαση να μετακινήσουν την πρεσβεία της χώρας μας στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και τα συμφέροντα της αδελφικής Παλαιστίνης. 

Το NKPJ υπογραμμίζει ότι ο Σέρβικος και ο Αλβανικός λαός στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, πρέπει να ενωθούν ενάντια σε έναν κοινό εχθρό, τον δυτικό ιμπεριαλισμό, ακολουθώντας το περίφημο παράδειγμα του Μπόρ και του Ραμίζ .κατά τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Αγώνα, στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

 Η μόνη δυνατότητα για πραγματική ειρήνη και ισότητα όλων των κατοίκων του στο Κοσσυφοπέδιο είναι τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ που το κατέλαβαν, να εγκαταλείψουν αμέσως το έδαφος της νότιας σερβικής επαρχίας και αυτή να επιστρέψει στη μητρική της πατρίδα την Σερβία. 

Γραμματεία του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος της Γιουγκοσλαβίας, 

Βελιγράδι 

06. 09. 2020. 

Πηγή : http://nkpj.org.rs/2020/09/06/ne-sporazumu-sa-okupatorima-kosova/ 

Μετάφραση :Ξάνθος Οικονομίδης