Η κόλαση της Μόριας, κάηκε. Ζήτω το κολαστήριο του Καρά – Τεπέ

Της Τ .Γ
»Οι φτωχοί πάλε, αυτούς ποιος τους λογαριάζει;.. Αυτοί κι όταν σκέφτονται, και όταν κρίνουν, είναι πάντα κακό. Είναι ύποπτοι πάντοτες οι φτωχοί και από μόνο το γεγονός πως υπάρχουν!¨.Ασημάκης Πανσέληνος  – «Τότε που ζούσαμε». 
Κι άμα οι φτωχοί  ‘»πάρουν τ’ ανάπλαγα», – το δρόμο της ξενιτιάς, – τότε στο τόπο που θα βρεθούν, γένονται και «επικίνδυνοι εχθροί»... 
Τι κι αν έχουν ξεφεύγει απ’ τα συντρίμμια του πολέμου και της βίας, – είναι φτωχοί, ποιος τους λογαριάζει; 
Οι φτωχοί ονειρεύονται… Έγκλημα. Οι φτωχοί ελπίζουν… Καταδίκη. 
Η κόλαση της Μόριας, κάηκε. Ζήτω το κολαστήριο του Καρά – Τεπέ.( η αλλιως του Μαυροβουνίου, για να χαροποιούμε και τους υπερήφανους μπατριώτες)… 
Σήμερα επιτράπηκε στους δημοσιογράφους, η είσοδος στο νέο αίσχος που ονομάζουν δομή. 
«Eίμαστε 100 άτομα σε μια μεγάλη σκηνή. Δεν έχουμε καθόλου ντους, ούτε αρκετό νερό ή τουαλέτες. Δεν είναι καλό που έχουν βάλει τόσο πολύ κόσμο σε μια τέντα. Φοβόμαστε για Covid-19», αναφέρει  ένας Αφγανός πρόσφυγας, ενώ η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ Λέσβου προχωρούν αύριο σε στάση εργασίας τονίζοντας στην ανακοίνωση τους πως οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες δεν θα δεχτούν σε καμία συνθήκη να γίνουν το ανθρωπιστικό άλλοθι των κατασταλτικών επιχειρήσεων απέναντι στις μετανάστριες και τους πρόσφυγες.Κάλεσμα σε Στάση Εργασίας_Λέσβος, 21.09.2020 

Τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο, μετά τη φωτιά στο καμπ της Μόριας, το κυβερνητικό και εργασιακό καθεστώς που έκανε την ύπαρξη της Μόριας δυνατή, έχει επεκτείνει και αναβαθμίσει τις λειτουργίες του, κάτω από τη σειρήνα της έκτακτης ανάγκης. Εργαζόμενες και εργαζόμενοι καλούμαστε να υπηρετήσουμε τα σχέδια επιστροφής στην κανονικότητα του εγκλεισμού με τρόπους που υπονομεύουν τόσο τα δικαιώματά μας όσο και αυτά των αιτούντων/ουσών και των προσφύγων/ισσών.

Η συνθήκη που κατασκευάστηκε εντός λίγων ημερών στο νησί, προκειμένου να σωθεί ότι δεν κάηκε εντελώς και να φτιαχτεί το νέο «πρότυπο καμπ» περιλαμβάνει μια σειρά από εξελίξεις, τις οποίες δυσκολευόμαστε να συμπυκνώσουμε μέσα σε λίγες σειρές: Από την αυξημένη στρατιωτικοποίηση και τις αστυνομικές επιχειρήσεις «για την προστασία» του πληθυσμού μέχρι την παντελή έκθεση εργαζομένων και μεταναστριών/ών σε ανεπαρκείς συνθήκες υγειονομικής και άλλης προστασίας και από τις απειλές και τις πιέσεις προς τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες μέχρι τους βίαιους εκβιασμούς προς τις αιτούσες και τους πρόσφυγες.

Η φυλακή κάηκε και το κράτος ουρλιάζει.
Eμείς, από την πλευρά μας, σαν εργαζόμενοι και εργαζόμενες βάσης, δεν θα δεχτούμε υπό καμία συνθήκη να γίνουμε οι διαχειριστές της κρατικής κρίσης, ούτε οι το ανθρωπιστικό άλλοθι των κατασταλτικών επιχειρήσεων απέναντι στις μετανάστριες και τους πρόσφυγες.

Δε θα δεχτούμε καμία περεταίρω υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας μας.

Δεν θα συνεργήσουμε στους εθνικούς και διεθνικούς εκβιασμούς. Δεν θα δουλέψουμε για την εδραίωση και την νομιμοποίηση κανενός camp.

Στεκόμαστε δίπλα στους αγώνες των εγκλωβισμένων μεταναστριών και υποστηρίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας που στοχοποιούνται από την ντόπια ακροδεξιά. Το λέμε ξεκάθαρα: Η ανασυγκρότηση της πολεμικής μηχανής του «προσφυγικού», δεν θα περάσει από πάνω μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ, 21/9/2020 Από τις 9:00 μέχρι τη 13:00 
Οι εικόνες απ’ το παρακάτω βίντεο -το αναπαράγουμε απ’ το f/b όπου το έχει αναρτήσει η ιστοσελίδα «Στο νησί»- μιλούν από μόνες τους: 

https://tsak-giorgis.blogspot.com