Η Βενεζουέλα θεωρεί ως «επίθεση» τις νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά του Μαδούρο

Ως «επίθεση» χαρακτήρισε, τη Δευτέρα (21/09, τοπική ώρα), ο Βενεζουελάνος υπουργός Εξωτερικών τις κυρώσεις που ανακοίνωσε ο Μάικ Πομπέο κατά του Νικολάς Μαδούρο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας χαρακτήρισε, τη Δευτέρα (21/09, τοπική ώρα), ως «επίθεση» τις νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά του Προέδρου της λατινοαμερικανικής χώρας, Νικολάς Μαδούρο. 

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται το εξής:

Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας απορρίπτει και καταγγέλλει […] μια νέα επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η οποία ανακοίνωσε χωρίς καμία βάση μονομερείς κυρώσεις εναντίον του Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο Μόρο, ως μέρος μιας διαρκούς εκστρατείας επίθεσης εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, της Βενεζουέλας και ουσιαστικά ενάντια σε ολόκληρο το πολυμερές σύστημα των Ηνωμένων Εθνών».

Ακόμα, προστίθεται ότι η ανακοίνωση της Ουάσινγκτον για κυρώσεις κατά του Μαδούρο ήταν «μια άλλη προσπάθεια για να αγνοηθεί η θεσμικότητα των Ηνωμένων Εθνών, ιδίως το Συμβούλιο Ασφαλείας».

Η Βενεζουέλα επισημαίνει, επίσης, πως «αυτή η νέα δράση ενάντια στην πολυμέρεια επιβεβαιώνει ότι η κυβερνητική ελίτ των ΗΠΑ δεν σέβεται καθόλου τις κοινές αποφάσεις που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας».

Επιπλέον, η χώρα της Λατινικής Αμερικής υπογραμμίζει «την αμετάκλητη δέσμευσή της προς τα Ηνωμένα Έθνη», τονίζοντας ότι «καμία εκφοβιστική και αλαζονική δράση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα την εμποδίσει να ασκήσει το κυρίαρχο δικαίωμά της να συνάπτει οικονομικά και εμπορικές σχέσεις ελεύθερα με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και με οποιοδήποτε κράτος».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ανακοίνωσε κυρώσεις κατά του Νικολάς Μαδούρο, μαζί με την εισαγωγή νέων κυρώσεων κατά του Υπουργείου Άμυνας του Ιράν και άλλων αξιωματούχων που σχετίζονται με τα πυραυλικά και πυρηνικά προγράμματα της χώρας.

sputniknews.gr/