Μητροπολίτης Κοζάνης: Ζήλεψε τη φήμη του ταγματάρχη της χωροφυλακής της χούντας Αμβρόσιου

Μέχρι και «Ζήτω η χωροφυλακή» φώναξε με πάθος ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος (βίντεο)

Τη φήμη του ταγματάρχη της χωροφυλακής της χούντας Αμβρόσιου ζήλεψε ο  Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος.

Σε ένα αδιανόητο κήρυγμα, όπως δημοσίευσε το kozanimedia.gr, κάλεσε τους παριστάμενους να φωνάξουν μέχρι και «Ζήτω η χωροφυλακή μας»

Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι η χωροφυλακή δεν υπάρχει πια! Από τα λεγόμενα του, βέβαια, είναι φανερό πως ήθελε να υπάρχει και να δρα με τον ίδιο τρόπο, μεταξύ άλλων και ως διώκτης κοινωνικών φρονημάτων.

Ο Μητροπολίτης όταν ξεκίνησε τα «Ζήτω» ξεκίνησε με το «Ζήτω το Έθνος». Μάλιστα, επέπληξε τους παριστάμενους επειδή δεν φώναξαν αμέσως: «Γιατί δεν φωνάζετε; Δεν το αγαπάτε (το έθνος);». Και συνέχισε: «Ζήτω η Ελλάδα μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, η χωροφυλακή μας, οι γιατροί μας αυτή τη δύσκολη περίοδο»

Παράλληλα, παρά τα «ζήτω» υπέρ των γιατρών, δεν μπόρεσε να μην τους εγκαλέσει για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως περιγράφει το  kozanimedia.gr:«Βλασφημούμε τον Κύριό μας και Θεό μας, το Σώμα και το Αίμα Του, μέχρι σήμερα, ότι δήθεν από εκεί θα μεταδοθεί ο κορωνοϊός».

Επίσης, στο ίδιο, μεγάλης διάρκειας κήρυγμα, ο μητροπολίτης ανέφερε: «Αγαπάμε την Ευρώπη αλλά εμείς τη φτιάξαμε την Ευρώπη. Όταν είπα κάποτε, από αυτή τη θέση, πως, όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες και τραγωδίες, εκείνοι ήταν επάνω στα δέντρα και στις αχυροκαλύβες, κάποιος δημοσιογράφος πήρε και έκανε ολόκληρο πρωτοσέλιδο ότι είμαι ρατσιστής, σωβινιστής και εθνικιστής! Αν έτσι ονομάζεται η αγάπη για την πατρίδα, η θυσία και το αίμα για την πατρίδα, τότε ναι, ας με χαρακτηρίζουν όπως θέλουν! Εμείς εκεί στον Μοριά, εκεί στα Καλάβρυτα, σηκώσαμε το λάβαρο να πάμε μέχρι την Πόλη και την Αγιά Σοφιά! Και οι προδότες Έλληνες μας κράτησαν, για την εξουσία, μέχρι τον Σπερχειό!»

Δείτε στο βίντεο το σχετικό απόσπασμα μετά το 3:35:00 ΕΔΩ

Ημεροδρόμος