Νέος υπουργός Παιδείας ο Γιάννης Καλαμπόκας;!

Γράφει ο mitsos175

Χειμώνας 1990: Τα κατειλημμένα σχολεία αυξάνονται συνέχεια. Οι μαθητές ζητάνε περισσότερα για την Παιδεία, ενώ διαμαρτύρονται για το χουντικό νόμο Κοντογιαννόπουλου – Μητσοτάκη: Λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, κατάργηση της δωρεάν παροχής βιβλίων, χρονικό όριο στις σπουδές, κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου, επιβολή ομοιόμορφης ενδυμασίας σε λύκεια και γυμνάσια, έπαρση της σημαίας κάθε πρωί στα σχολεία κοκ.

Η κυβέρνηση μιλά για υποκινούμενες καταλήψεις ενώ η ίδια ρίχνει λάδι στη φωτιά. Ο ακροδεξιός Καρατζαφύρερ από την βιντεοκασέτα TV PRESS ζητά ποινικές διώξεις γονιών και μαθητών με επέμβαση των εισαγγελέων. Στο μεταξύ στα γραφεία της ΝΔ αποφασίζεται ανακατάληψη των σχολείων.

Το σχέδιο είναι οργανωμένοι τραμπούκοι της (Φ)ΟΝΝΕΔ να κάνουν καταδρομικές νυχτερινές κυρίως επιχειρήσεις στα σχολεία τρομοκρατώντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Το σχέδιο που ήταν προφανώς εντολή του Μητσοτάκη (μπαμπά) μπήκε σε εφαρμογή το Γενάρη του 1991 και οδήγησε στη δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Νίκου ΤεμπονέραΣυνολικά η κυβέρνηση δολοφόνων της ΝΔ σκοτώνει 5 συνανθρώπους μας με τους 4 να καίγονται μέσα σε κατάστημα από φωτιά που ξέσπασε από τα πολλά δακρυγόνα των ΜΑΤ σε μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα κατά των γαλάζιων φονιάδων.

Στη συνέχεια κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης και τα συντριπτικά στοιχεία από αυτόπτες μάρτυρες, ο Καλαμπόκας, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πάτρας και δημοτικός σύμβουλος της ΝΔ (πρώτος σε σταυρούς), καταδικάζεται για τη δολοφονία του καθηγητή. Τελικά βγαίνει από τη φυλακή πολύ πιο σύντομα και βολεύεται μια χαρά.

Σήμερα η Παιδεία έχει ακόμα χειρότερα χάλια από το 1990. Το άσυλο έχει καταργηθεί, τα ιδιωτικά κολέγια καπελώνουν τα ΑΕΙ, αλλά το χειρότερο είναι το στρίμωγμα για ώρες των μαθητών στις αίθουσες – κλουβιά. Οι καταλήψεις είναι πάρα πολλές, περισσότερες από την αντίστοιχη περίοδο του 90, κι ο Μητσοτάκης βάζει τους εισαγγελείς να κάνουν διώξεις κατά των μαθητών που διαμαρτύρονται δίκαια! Ρουφιάνοι των τηλεοπτικών βόθρων λένε ασύστολα ψέματα μεταξύ άλλων και το παραμύθι της υποκίνησης. Λες και τα παιδιά δεν βλέπουν την άθλια κατάσταση που επικρατεί.

Δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπολίτευση ώστε να στηρίξει όπως πρέπει τον απόλυτα δίκαιο αγώνα των παιδιών να προφυλάξουν τους δικούς τους. Παρόλα αυτά οι μαθητές δεν τρομοκρατούνται. Η κατάσταση είναι δραματική: Το 40% των εκπαιδευτικών έχει υποκείμενα νοσήματα. Οι τάξεις στα σχολεία των μεγάλων πόλεων έχουν πάω από 25 μαθητές. Η καθαριότητα σε πολλά σχολεία είναι ανύπαρκτη αφού δεν προσελήφθησαν καθαρίστριες! Η κυβέρνηση αντί να ζητά συγνώμη και να προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα που η πολιτική δημιούργησε, κατηγορεί τα θύματά της. Τα παιδιά μας. Όλοι να υποστηρίζουμε τους νέους που αγωνίζονται.

Η Κεραμέως θεωρείται από τις πλέον αποτυχημένες υπουργούς. Υπάρχει λοιπόν πρόταση από κάποιους στη ΝΔ για υπουργοποίηση του Γιάννη Καλαμπόκα! Το σκεπτικό των ακροδεξιών είναι πως ο συγκεκριμένος “είναι δυναμικός και ξέρει από ανακατάληψη σχολείων”!

Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που λένε πως και η Κεραμέως τα ίδια θα κάνει αλλά με τη βοήθεια των μπάτσων και των εισαγγελέων, κι όχι με τους φασίστες της ΟΝΝΕΔ, που άλλωστε έχουν άλλη ασχολία: Έχουν πέσει με τα μούτρα στο δημόσιο χρήμα.

Η Επιστήμη λέει πως όταν υπάρχουν οι ίδιες συνθήκες με τα ίδια υλικά έχουμε ίδια αποτελέσματα. Η μόνη διαφορά από το 1990 είναι η στήριξη όλων των ΜΜΕ στον αδίστακτο Μητσοτάκη και η απουσία αντιπολίτευσης. Όμως τα προβλήματα είναι χειρότερα και η οργή του κόσμου μεγαλύτερη… Το ίδιο και η έκρηξη. Ο κόσμος θα βρει τρόπο να εκδηλώσει την αγανάκτησή του.

tsak-giorgis.blogspot.com