Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας

Σε νέα κινητοποίηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων που αφορούν την επιβίωση όλων των εργαζομένων στον κλάδο, προχωρά σήμερα, Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

Στο κάλεσμά του επισημαίνει πως η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα περιορισμού για τον κλάδο χωρίς όμως να υπάρχουν μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους. «Πώς γίνεται σήμερα να κλείνει όλους τους υπαίθριους συναυλιακούς και θεατρικούς χώρους, αλλά και τις συναυλίες στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και την ίδια ώρα να ανακοινώνει ότι θα ανοίξει με όρους και σχέδιο τους κλειστούς χώρους τις επόμενες μέρες;» αναρωτιέται και συμπληρώνει πως «για άλλη μια φορά τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας παίρνονται με πρόσημο τις ανάγκες της κερδοφορίας των λίγων. Στη δικιά μας περίπτωση τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα καθοριστούν με βάση τον καλλιτεχνικό και οικονομικό σχεδιασμό των μεγάλων ιδρυμάτων και ορισμένων μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου». Γι’ αυτό και καλεί την κυβέρνηση να αποζημιώσει όλους τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό εδώ και τώρα, αλλά και τους δήμους, Περιφέρειες και ιδιωτικούς παραγωγούς να αποζημιώσουν το καλλιτεχνικό και λοιπό προσωπικό για τις ώρες προετοιμασίας πριν την παράσταση που ακυρώνεται.

Παράλληλα στέκεται στην υποδοχή τους, κατά την προηγούμενη κινητοποίηση, από διμοιρίες των ΜΑΤ με πρόσχημα «το άνευ λόγου κλείσιμο του δρόμου και φυσικά η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων. Δηλαδή θα ήταν πιο δόκιμο να στριμωχθεί μια διαδήλωση εκατοντάδων σε ένα πεζοδρόμιο;». Και απαντά πως «καταλαβαίνουμε συνάδελφοι πως όσο δυναμώνει η φωνή μας, θα δυναμώνει και η προσπάθεια καταστολής των κινητοποιήσεών μας. Ας πάρει μια μέρα ο υπουργός το Μετρό να δει εκεί τι σημαίνει συνωστισμός και μάλιστα με ευθύνη της πολιτικής του. Εμείς από την άλλη θα παλέψουμε μαζί με όλους τους κλάδους των εργαζομένων για πραγματική αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και αύξηση των δρομολογίων. Θα παλέψουμε και για μείωση των μαθητών ανά τάξη, ώστε τα παιδιά μας να είναι σε ένα σχολείο ασφαλές, με σύγχρονες υποδομές».

Σημειώνεται πως η χθεσινή συγκέντρωση αναβλήθηκε λόγω κρούσματος Covid και απολύμανσης στο υπουργείο Εργασίας.

 902