Η Κούβα συνεχίζει, παρά το εμπάργκο, να εκπαιδεύει δωρεάν γιατρούς από τα φτωχά παιδιά των ΗΠΑ

Η νέα φουρνιά πτυχιούχων γιατρών με καταγωγή από τις φτωχογειτονιές των ΗΠΑ είναι έτοιμη. Σπουδάζουν δωρεάν με ένα όρο που βάζει η Κούβα . Να γυρίσουν στις υποβαθμισμένες περιοχές από όπου προέρχονται και εκεί να εξασκήσουν το επάγγελμα. Να μην φύγουν στις μεγάλες πόλεις και γίνουν μεγαλογιατροί.

Η επιλογή γίνεται από την Αμερικάνικη οργάνωση Ιερείς για την ειρήνη (IFCO).

Σπουδάζουν στο γνωστό Πανεπιστήμιο ELAM που ίδρυσε ο Κάστρο για τους νέους της υπόλοιπης Αμερικάνικης ηπείρου που κατόπιν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τόπους καταγωγής. 

20200803 191142

Η Οργάνωση IFCO στέλνει τα συγχαρητήρια της στους πτυχιούχους και συγκεκριμένα στους Dr. Samira Addrey, Dr. Kimberly Doughty, Dr. Maryam Farrakhan, Dr. Ruqayyah Farrakhan, Dr. Abegail Fearon Ross, Dr. Corey Johnson, Dr. Marsophia Julemis, Dr. Jacquelina Lerma, Dr. Natalia Orihuela, Dr. Agyeiwa Weathers, Dr. Denisha Woods.

Το δικό μας σχόλιο:

Ποια αλήθεια χώρα στον κόσμο θα σπούδαζε δωρεάν τους νέους του “αντιπάλου”; Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που το εμπάργκο έχει πάρει ιδιαίτερα απάνθρωπες μορφές;

Η Κούβα δεν προδίδει τις αρχές της. Ξεχωρίζει τις ανάγκες των λαών από τις επιδιώξεις των κυβερνήσεων όποιες και να είναι οι συνέπειες.

Γιαυτό ανεβαίνει όλο και περισσότερο το κύρος της στους λαούς του κόσμου που ακόμη πιο δυνατά και αποφασιστικά πρέπει να αντιπαλέψουν το εμπάργκο.

Πηγή IFCO/ Pastors for Peace 200731 ( περίληψη)