«Με τα πόδια» στη δουλειά και «κάνεις το σταυρό σου και προχωρείς»!

Η κυρία Ελένη Γιαμαρέλλου είναι καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ.

Η κυρία Ελένη Γιαμαρέλου πρότεινε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και με αυτόν τον τρόπο:

«Λέμε πολλές φορές αν μπορείτε μην μπείτε στα λεωφορεία (…) Παρόλο που το πήγαμε 7 το πρωί, 8 το πρωί,9 το πρωί, μοιράστηκαν οι επιβάτες, πάντα οι ανάγκες δεν φτάνουν. Αν μπορείς περπάτα, πήγαινε και με τα πόδια, γύρισε και με τα πόδια, είναι μία καλή άσκηση αυτή». 

Λύσεις όπως η αύξηση των δρομολογίων ή τα επιπλέον ΜΜΜ δεν εντάσσονται στη σκέψη της κυρίας Γιαμαρέλλου. Η συνέντευξη της εδώ (μετά το 25’45” του βίντεο).

Η κυρία Γιαμαρέλλου είναι αυτή που έχει (ΣΚΑΪ 14/5/20) και τις παρακάτω επιστημονικές (;) θέσεις (δείτε αναλυτικά εδώ):

Ερώτηση: Είμαι ασυμπτωματικός φορέας του ιού, παίρνω το κουταλάκι στο στόμα και μετά το παίρνετε εσείς. Εσείς δεν κολλάτε; 

Απάντηση: Κοιτάξτε, εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης, είναι η έννοια του μυστηρίου η οποία είναι πάνω από την επιστήμη και επηρεάζει την επιστήμη. Επομένως, ή πιστεύεις ότι συμμετέχεις στο μεγαλύτερο μυστήριο και δεν παθαίνεις τίποτα ή δεν πηγαίνεις να κοινωνήσεις, αν φοβάσαι. Κάνεις το σταυρό σου και προχωρείς. Δεν υπάρχει περίπτωση σε ένα τόσο μεγάλο μυστήριο, που είναι ο ίδιος ο θέος. Ή πιστεύεις στο θεό ή δεν πιστεύεις. Τελείωσε. Δεν τίθεται πιο πολύ συζήτηση για αυτό». 

Ερώτηση: Αν πιστεύω στο θεό δεν θα κολλήσω κορωνοϊό;

Απάντηση: Όχι. Όποιος πάει να κοινωνήσει, άσχετα αν το πιστεύει ή δεν το πιστεύει, συμμετέχει στο μυστήριο. Επομένως, δεν υπάρχει κίνδυνος για κορωνοϊό όπως για κανένα άλλο μικρόβιο.  

Συμπέρασμα (επιστημονικό;): Με τα πόδια στη δουλειά και «κάνεις το σταυρό σου και προχωρείς».

Και όποιος αντέξει – με αυτό το βαθύ σκοτάδι – θα επιβιώσει, αν δεν εξαντληθεί και αν δεν κολλήσει κορωνοϊό.

Ημεροδρόμος