Άδειοι άνθρωποι και Καμένα Βούρλα, του Δήμου Βοσινάκη

Άδειοι άνθρωποι και Καμένα Βούρλα, του Δήμου Βοσινάκη

Άδειοι άνθρωποι και Καμένα Βούρλα

Τα παρακάτω δεδομένα είναι επίσημα στοιχεία από την Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες του ΟΗΕ. Αφορούν την ημερομηνία 15/10/2019, δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο πριν. Εκείνη την εποχή είχαμε:

-) Σύνολο καταγεγραμένων προσφύγων στην Ελλάδα 76.508.

-) Κατανομή ανάλογα με τη χώρα προέλευσης: 32,15% Αφγανιστάν, 31,82% Συρία, 9,38% Ιράκ και οι υπόλοιποι από Ιράν και Κονγκό.

-) Στα κέντρα υποδοχής, δηλαδή τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, είχαμε 16.066 πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο, σε ένα νησί με πληθυσμό περίπου 85 χιλιάδες. 6.083 στη Σάμο, σε ένα νησί με πληθυσμό περίπου 32 χιλιάδες. 4.560 στη Χίο, σε ένα νησί με πληθυσμό περίπου 58 χιλιάδες.

-) Θα μπορούσα να δεχτώ κάθε ρεαλιστική δικαιολογία από τους κατοίκους αυτών των νησιών που ταλαιπωρήθηκαν, συκοφαντήθηκαν και λοιδωρήθηκαν επί χρόνια ενώ απλά έλεγαν το αυτονόητο, δηλαδή ότι δεν μπορούν 4-5 νησιά να σηκώσουν όλο το βάρος του προσφυγικού. Είχαν και έχουν απόλυτο δίκιο. Εξαιρώ φυσικά τις λίγες δεκάδες σκατόψυχων.

-) Τα Καμένα Βούρλα, μία παραθαλάσσια κωμόπολη της περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας, είναι μια άλλη περίπτωση και πρέπει να το πούμε φωναχτά και με πάσα ειλικρίνεια. Αν αύριο εξαφανιστεί από τον χάρτη αυτό το μέρος θα δυσαρεστηθούν μόνο οι οδηγοί που διασχίζουν την εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης και σταματάνε εκεί για κανά καφέ και τα ΚΑΠΗ που πάνε για βόλτα. Κανένας άλλος δεν θα το προσέξει.

-) Όταν έρχονται για μερικές εβδομάδες 39 ασυνόδευτα παιδιά σε μία περιοχή με 2.761 κατοίκους που παραπαίει μέσα στη μιζέρια, τη βλακεία και την απραξία και εσύ αρνείσαι να τα δεχτείς γιατί
είναι κάτι “που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας” τότε απλά δείχνεις την ελληνοχριστιανική βλακεία σου για να καλύψεις τη σαπίλα σου. Ποια είναι δηλαδή η λειτουργία της τοπικής κοινωνίας; Οι εκατοντάδες επιχειρήσεις που παράγουν πλούτο; Ο πολιτισμός, τα θέατρα, τα σινεμά, οι εκθέσεις φωτογραφίας; Οι συναυλίες και οι μουσικές εκδηλώσεις; Τα ερασιτεχνικά γήπεδα και οι αθλητικές δραστηριότητες;

-) Ένα σεβαστό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, το οποίο θα μεγαλώνει όσο περνάνε τα χρόνια, έχει σαπίσει και έχει γίνει κυριολεκτικά Καμένα Βούρλα. Δεν έχει σωτηρία, δεν έχει ανθρωπιά, δεν έχει μέλλον, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Με τέτοια άτομα δεν μπορείς να μιλήσεις, ακόμη και αν είναι συγγενείς, φίλοι και γνωστοί. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους αφήσεις εκεί παρέα με τη μιζέρια τους και τον “πολιτισμό” τους. Στην παρακάτω φωτογραφία απεικονίζεται ο πολιτισμός των Καμένων Βούρλων.

ΑΛΕΡΤΑ