Επιστράτευσαν και τον Κοντογιαννόπουλο Ψάχνουν και τον νέο Καλαμπόκα;

Και τι δεν έχουν επιστρατεύσει η κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία, για να μη συζητήσουν επί της ουσίας και πολύ περισσότερο να μην ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, που διεκδικούν ανοιχτά, ασφαλή σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Εισαγγελείς, δημάρχους, αστυνομία, φοβέρες κι εκβιασμούς για απουσίες από την υπουργό, που ομολογεί ανοιχτά ότι προτιμάει κλειστά σχολεία από τον κορονοϊό – ήδη φτάνουν τα 160 – παρά στοιχειώδη μέτρα, όπως αυτά που ζητάνε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί. Από κοντά και διάφοροι σαλτιμπάγκοι, που έφτασαν χτες να λένε δημόσια ότι η κατάληψη είναι …έγκλημα του Ποινικού Δικαίου, το οποίο δεν παραγράφεται, επειδή οι μαθητές ψηφίζουν και αποφασίζουν μέσα από Γενικές Συνελεύσεις! Αλλά ούτε και οι φωνές ΣΥΡΙΖΑίων και λοιπών, που πρώτα μίλαγαν για «καταληψίες αρνητές του ιού» και τώρα το παίζουν φίλοι και «συμβουλάτορες» των μαθητών – λες και ζήτησε κανείς τις συμβουλές όσων έχουν τις δικές τους ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στην Παιδεία – φαίνεται να πιάνουν τόπο. Κι επειδή όλα αυτά πεισμώνουν περισσότερο τους μαθητές, κάποιοι χτες, μες στην απελπισία τους, θυμήθηκαν και επιστράτευσαν έως και… τον Κοντογιαννόπουλο! Ναι, καλά ακούσατε! Τον υπουργό Παιδείας που βρήκε τον μάστορά του από τους μαθητές την περίοδο 1990 – 1991, όταν η τότε κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει μια σειρά αντιδραστικές αλλαγές στην Εκπαίδευση, προκαλώντας ξεσηκωμό στα σχολεία.

«Έχω το δυσμενές προνόμιο να είμαι ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος πρώτος βρέθηκε αντιμέτωπος με το φαινόμενο των μαθητικών καταλήψεων. Και επί 30 χρόνια τώρα, ζούμε στο ίδιο έργο θεατές. Είμαστε η μοναδική χώρα που ανθεί αυτό το φρούτο. Είναι όνειδος για μια δημοκρατική και συντεταγμένη πολιτεία, αλλά κάνει και ένα καλό αποκαλύπτει τις παθογένειες όχι μόνο της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά πρωτίστως του πολιτικού συστήματος. Οι καταλήψεις εξυπηρετούν αποκλειστικά κομματικές σκοπιμότητες και συντεχνειακά συμφέροντα. Τα υπαρκτά ασφαλώς κατά καιρούς προβλήματα της εκπαίδευσης αποτελούν απλώς το πρόσχημα» δήλωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ήταν αυτός υπουργός όταν δολοφονήθηκε ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας από τον Γιάννη Καλαμπόκα, δημοτικό σύμβουλο της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα και πρόεδρο της τοπικής ΟΝΝΕΔ που με σιδερολοστούς πήγαν να σπάσουν τις καταλήψεις και σκότωσαν τον Νίκο που τις υπερασπίστηκε έξω από το Σχολικό Συγκρότημα 3ου & 7ου Γυμνασίου και Λυκείου Πάτρας στην πλατεία Βουδ.

Οι «αγανακτισμένοι» γονείς που πάνε να σπάσουν τις καταλήψεις, ο άγριος αυταρχισμός και το ανεγκέφαλο της Κεραμέως μαζί με έναν υφέρποντα φασισμό αποτελούν ιδανικές συνθήκες επανάληψης παρόμοιων γεγονότων.

Η υπουργός επαναλάμβανε μονότονα σε όλες τις καταγγελίες για τις τεράστιες ελλείψεις αλλά και τους κινδύνους για την υγεία στα σχολεία με το μοτίβο: «διάλογος γίνεται μόνο με ανοικτά σχολεία». Και το λέει αυτή και η κυβέρνηση της που έφεραν τον          Ν.4623. 9 Αυγούστου 2019, τον Ν.4683. 10 Απριλίου 2020, τον Ν.4713. 29 Ιουλίου 2020, όλους με κλειστά σχολεία!

Έλεος πια!

Οι μαθητές έχουν δίκιο.

Οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν και ο πόνος τους για τις χαμένες ώρες είναι απλώς φύλλο συκής για να προχωρήσουν σε κατασταλτικές ενέργειες.

Θα μας βρουν αλληλέγγυους στα παιδιά γιατί αυτά είναι το μέλλον.

Π.Ι.

Εύφορη Πεδιάδα