«Σκοτεινό και ανεξέλεγκτο σύστημα» στα τηλεοπτικά ΜΜΕ της Περιφέρειας

Με αφορμή τα εμετικά σχόλια του αθλητικογράφου Κ. Ραπτόπουλου και την ψευδή είδηση που διακίνησε μέσω της εκπομπής του σε περιφερειακό κανάλι η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης σε ανακοίνωση της φωτογραφίζει το γεγονός: «Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η παραληρηματική χυδαιολογία που ακούστηκε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Europe One εις βάρος της Μάγδας Φύσσα, μητέρας του δολοφονημένου από μέλη της Χρυσής Αυγής Παύλου Φύσσα». Στην ανακοίνωση της κάνει λόγο για «ένα σκοτεινό και ανεξέλεγκτο σύστημα» στα τηλεοπτικά ΜΜΕ της περιφέρειας, και καλεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να αναλάβει το ταχύτερο δράση, όπως και η πολιτεία, για να μπουν επιτέλους κανόνες σε αυτή την άναρχη και επικίνδυνη περιοχή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Για τα εμετικά σχόλια αθλητικογράφου κατά της Μάγδας Φύσσα τοποθετήθηκε με ανακοίνωση της η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) τονίζοντας οτι «ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η παραληρηματική χυδαιολογία που ακούστηκε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Europe One εις βάρος της Μάγδας Φύσσα, μητέρας του δολοφονημένου από μέλη της Χρυσής Αυγής Παύλου Φύσσα».

Υπενθυμίζεται ότι ρεσιτάλ χυδαιότητας έδωσε ο Κώστας Ραπτόπουλος, που εργάζεται σε τοπικό κανάλι της Θεσσαλονίκης, το Europe 1, ο οποίος τόλμησε να πει ότι η Μάγδα Φύσσα πανηγυρίζει για 800 χιλιάρικα – του κράτους, μια είδηση που φυσικά αποτελεί ψευδής και έχει καταρριφθεί.

Στην ανακοίνωση της κάνει λόγο για «ένα σκοτεινό και ανεξέλεγκτο σύστημα» στα τηλεοπτικά ΜΜΕ της περιφέρειας, και καλεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να αναλάβει το ταχύτερο δράση, όπως και η πολιτεία, για να μπουν επιτέλους κανόνες σε αυτή την άναρχη και επικίνδυνη περιοχή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Να μπουν κανόνες στη σκοτεινή περιοχή των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η παραληρηματική χυδαιολογία που ακούστηκε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Europe One εις βάρος της Μάγδας Φύσσα, μητέρας του δολοφονημένου από μέλη της Χρυσής Αυγής Παύλου Φύσσα.

Παρουσιαστής που καπηλεύεται την ιδιότητα του δημοσιογράφου έκανε λόγο για πλουτισμό της Μ. Φύσσα χάρη στην απόφαση του δικαστηρίου, και παρά τις αντιδράσεις συνομιλητών του στην εκπομπή, επανέλαβε πολλές φορές το ψευδές και χυδαίο σχόλιό του.

Το περιστατικό, όσο ακραίο και αν είναι, δεν πρέπει να αιφνιδιάζει κανέναν: Με την ανοχή της πολιτείας έχει διαμορφωθεί εδώ και καιρό σε τηλεοπτικά ΜΜΕ της περιφέρειας ένα σκοτεινό και ανεξέλεγκτο σύστημα που όχι απλώς επιτρέπει αλλά επιδιώκει να ακούγονται φωνές όπως η παραπάνω.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να αναλάβει το ταχύτερο δράση, όπως και η πολιτεία, για να μπουν επιτέλους κανόνες σε αυτή την άναρχη και επικίνδυνη περιοχή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

thepressproject.gr/