Βολιβία: Το MAS θα έχει το δικό του σύστημα καταμέτρησης ψήφων

Οι Luis Arce και David Choquehuanca από το Κίνημα της Βολιβίας Προς τον Σοσιαλισμό (MAS) παρουσίασαν την Παρασκευή στις διεθνείς αποστολές εκλογικών παρατηρητών το σύστημα γρήγορης καταμέτρησης των ψήφων που θα χρησιμοποιήσει το Κόμμα στις εκλογές.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Εκλογικού Ελέγχου του MAS, η γρήγορη καταμέτρηση θα παρέχει εκθέσεις σε πραγματικό χρόνο, οι οποίες θα συντάσσονται από παρατηρητές σε τοπικό, νομαρχιακό και εθνικό επίπεδο.

Στόχος είναι να έχουμε φωτογραφίες των εκλογικών αρχείων για να έχουμε αξιόπιστες και αξιόπιστες πληροφορίες άμεσα.

Το δεύτερο σύστημα που ονομάζεται cuidomivoto.org θα πρέπει να παρέχει πληροφορίες και καθοδήγηση για τις εκλογές, καθώς και να προειδοποιεί για συμβάντα που ενδέχεται να συμβούν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ώστε οποιαδήποτε αναφορά υπάρχει να είναι δημόσια.

Την Παρασκευή αυτή, o Arce και o Choquehuanca d;exthkan τις αποστολές παρακολούθησης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), του Κέντρου Κάρτερ, της μόνιμης διάσκεψης των πολιτικών κομμάτων της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (Coppal), του Κοινοβουλίου της Mercosur (Parlasur), της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των βουλευτών της Αργεντινής.

Ο επικεφαλής της αποστολής του Coppal και πρώην πρόεδρος της Παραγουάης Φερνάντο Λούγκο είπε ότι οποιοδήποτε σύστημα καταμέτρησης είναι τέλειο, γιατί “δεν υπάρχει από την χημική του σύσταση τέλειο εκλογικό σύστημα.”

“Οποιοδήποτε σύστημα γρήγορης καταμέτρησης, καθώς τα δυο που παρουσιάστηκαν από το MAS, μπορούν να βοηθήσουν πολύ”, δήλωσε ο πρόεδρος του Parlasur Oscar Laboratories, καθώς κάλεσε για καθαρές εκλογές στις 18 Οκτωβρίου και σεβασμό του αποτελέσματός τους.

guernicaeu.wordpress.com