Η «σοβαρή Χρυσή Αυγή» στο site του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Στο meaculpa, site μέχρι πρότινος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου (το οποίο έχει πια περάσει στο όνομα της συζύγου του) αρθρογραφεί (σσ: μετά τις αποκαλύψεις κατέβασαν άρον – άρον τα άρθρα του και ανακοίνωσαν τη “λήξη της συνεργασίας”) ο ακροδεξιός Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος υπήρξε στέλεχος της Χρυσής Αυγής και έχει καταδικαστεί για επίθεση σε μέλη του ΣΕΚ (Απόφαση 4020/2006 Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο (Εφετείο) Αθηνών), οργάνωση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς το 2001 στην Ευελπίδων αλλά και για επίθεση σε ομάδα αντιφασιστών τον Ιανουάριο 2010 στην Πανόρμου (πρωτοδίκως).

Ο Παπαγεωργίου ήταν επίσης συγκατηγορούμενος του Χ. Κουσουμβρή στη δίκη για το μαχαίρωμα του Πάρη Χρυσού έξω από το Πολυτεχνείο το 2002 όπου και τελικά αθωώθηκε.

Ο ίδιος έχει δουλέψει ως αρχισυντάκτης στο παρελθόν στην ακροδεξιά εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος, όπου ήταν για χρόνια εκδότης ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Δ. Ζαφειρόπουλος ο οποίος είχε καταδικαστεί το 1996 για επίθεση σε βάρος μελών της ΟΣΕ στην Κυψέλη, στη γνωστή για τις απόψεις της Ελεύθερη Ώρα και στο ακροδεξιό περιοδικό patria.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 λίγους μήνες μετά την επίθεση στην Πανόρμου κατέβηκε ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κεντρικού τομέα Αττικής με τον συνδυασμό Αττική Οδός (ΛΑΟΣ) με τους Άδωνη Γεωργιάδη και Θάνο Πλεύρη και δήλωνε:

«(…) η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της καταστολής οποιασδήποτε κίνησης δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της «πολυπολιτισμικότητας» και του νέου οικονομίστικου «πατριωτισμού» που σιχαίνεται κάθε έννοια εθνικής ταυτότητας. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι το σύνολο του πατριωτικού χώρου βρίσκεται αυτή τη στιγμή εν δυνάμει «προφυλακισμένο» και προκύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες. Εκτός από μέσα πίεσης, χρειάζονται και κάποια άλλα πράγματα. Χρειάζεται η άμεση πρόσβαση των τοπικών κοινωνιών στους χώρους λήψεως αποφάσεων.

Αυτούς τους δύο ρόλους φιλοδοξώ να παίξω μέσω της συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο του Άδωνη Γεωργιάδη και του Θάνου Πλεύρη, δύο ανθρώπων, τους οποίους ούτως ή άλλως έχω ένα ηθικό χρέος, – ανάμεσα σε πολλούς άλλους – λόγω της άψογης στάσης τους, κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής μου. Εν μέσω μιας κοινωνίας σε αναβρασμό, όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της παρουσίας ενός τεραστίου αριθμού λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, θεωρώ χρέος μου το να προσπαθήσω να μεταφέρω τη φωνή των πολιτών της Αθήνας όπου μπορώ, όπως άλλωστε κάνω όσα χρόνια ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία, μέσα από όποιο δίαυλο έχω πρόσβαση».

Άραγε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος συντάσσεται με τον πρώην «σύντροφο» του Δημήτρη Παπαγεωργίου στο ΛΑΟΣ, Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος δήλωνε πριν λίγους μήνες ότι «τα πολύ ναζιστικά δεν τα μπορεί»;

Το αν το meaculpa.gr, αρχίζει να μετατρέπεται πλέον σε «όργανο» της «σοβαρής Χρυσής Αυγής», τώρα που το αυθεντικό ναζιστικό έντυπο έβαλε λουκέτο, μένει να φανεί. 

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα ο Παπαγεωργίου σε βιογραφικό που έχει αναρτήσει σε άλλες ιστοσελίδες, δηλώνει “Πολιτικός Αναλυτής και ιδρυτής και Εκδότης του Πολιτικού Περιοδικού “PATRIA”». Στο ίδιο σημείωμα αναφέρει μεταξύ άλλων πως «εργάζεται ως συντάκτης στην καθημερινή εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ”, ενώ υπήρξε και αρχισυντάκτης στον “ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ”. Αρθρογραφεί επίσης, στην Κυριακάτικη Δημοκρατία και στην γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα “Junge Freiheit”».

Σε ό,τι αφορά την καταδίκη του για την επίθεση κατά ΣΕΚ η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει ότι «το τότε στέλεχος της Χρυσής Αυγής και μετέπειτα “Αυτόνομος Εθνικιστής” συμμετείχε σε ομάδα μελών της ναζιστικής οργάνωσης η οποία επιτέθηκε εναντίον αστυνομικών και μελών του ΣΕΚ με γιαούρτια και λοιπά αντικείμενα και προξένησε φθορές στα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Καταδικάστηκε για διατάραξη κοινής ειρήνης και εξύβριση σε φυλάκιση επτά μηνών». Σε άλλο δημοσίευμα του («Ιός», Ελευθεροτυπία, 30/1/2010) αναφορικά με επίθεση ακροδεξιών κατά  αντιρατσιστικής συγκέντρωσης στο σταθμό του Μετρό «Πανόρμου» στις 23/1/2010, ανάμεσα σε 45 συλληφθέντες για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες, βρισκόταν και ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, δημοσιογράφος της «Ελεύθερης Ωρας» κι αρχισυντάκτης του «Ελεύθερου Κόσμου», που κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος.

Κατέβασαν άρον άρον τα άρθρα

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη για τον Δημήτρη Παπαγεωργίου, το meaculpa.gr κατέβασε άρον άρον τα άρθρα του. Το προφίλ του αρθρογράφου πλέον δεν υπάρχει, καθώς εμφανίζεται σφάλμα 404. Το σάιτ ανακοίνωσε τη «λήξη της συνεργασίας» με τον Δ. Παπαγεωργίου.

ημεροδρόμος