Μια απαράδεκτη ενέργεια και μια ερώτηση προς τον Χρυσοχουντίδη

Του Γ. Γ

Προσωπικά δεν αποκλείω η άθλια ενέργεια σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας να οργανώθηκε από ασφαλίτες που χρησιμοποίησαν κάποιους ανεγκέφαλους, αυτοχαρακτηριζόμενους αναρχικούς για να προβοκάρουν το φοιτητικό και αντιεξουσιαστικό κίνημα. 

Κι’ αυτό γιατί βλέποντας στην φωτογραφία κάποιον να κρατάει το σακάκι του πρύτανη χωρίς γάντια αυτονόητα καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι είναι είτε πολύ μαλάκας είτε ασφαλίτης. 
Και για να το πούμε διαφορετικά ή είναι απίστευτα ηλίθιος ή μπάτσος σε διατεταγμένη υπηρεσία, που γνωρίζει ότι δεν πρόκειται ποτέ να συλληφθεί.
Δεν μπορείς να αποδώσεις άλλη εξήγηση για κάποιον που πρωτοστατεί σε μια τέτοια ενέργεια και αφήνει τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Δεν έχουμε άποψη κατά πόσο ισχύουν αυτά που καταλογίζουν στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, αυτοί που ανέβασαν στο indymedia ένα κείμενο νηπιακής πολιτικής σκέψης, με το οποίο γίνεται ανάληψης ευθύνης γι’ αυτή την μαφιόζικη τραμπούκικη ενέργεια. Και στην τελική αυτό δεν έχει καμιά σημασία.
Το γεγονός είναι ότι μια τέτοια ενέργεια λειτουργεί εντελώς προβοκατόρικα. 

Δεν έχει καμιά σχέση με την λαϊκή αντιβία -την οποία φυσικά επικροτούμε- και για να χρησιμοποιήσουμε μια κλισέ έκφραση «ρίχνει νερό στον μύλο της αντίδρασης».

Αυτό που αξίζει επίσης να σημειώσουμε από τις δηλώσεις που έγιναν απ’ όλο τον «εθνικό κορμό» είναι η εξαγγελία του Χρυσοχουντίδη ότι «οι δράστες θα επικηρυχθούν».

Ο υπουργός προστασίας του συστήματος δεν φημίζεται για την ευφυία του, ώστε να υποθέσει ότι ενδεχομένως αυτοί που μεθόδευσαν την αποκρουστική αυτή ενέργεια να ανήκουν στον αστυνομικό μηχανισμό που προΐσταται και να έχουν αυτονομηθεί.
Ομως πώς γίνεται να έχει άμεσα ανακλαστικά και να επικηρύσσει αυτούς που θεωρεί αντιεξουσιαστές και παραβατικούς, ενώ να μην κάνει κάτι ανάλογο στον αρχιναζί Χ. Παππά που γελοιοποίησε τον ίδιο και όλη την μπασκηναρία;  

tsak-giorgis.blogspot.com/