Εκλογές ΗΠΑ: Η καταμέτρηση σε εξέλιξη

Σε εξέλιξη είναι η καταμέτρηση στις εκλογές των ΗΠΑ.

Την πολιτεία του Κεντάκι η οποία δίνει 8 εκλέκτορες κατακτά με βάση τα στοιχεία των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης αλλά και το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Edison Research, ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο απερχόμενος πρόεδρος με βάση το ίδιο ινστιτούτο κατακτά και την πολιτεία της Ιντιάνα η οποία δίνει άλλους 11 εκλέκτορες 

Απο την πλευρά του ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει στις πολιτείες της Βιρτζίνια με 13 εκλέκτορες και το Βερμόντ που του δίνει 3 εκλέκτορες, σύμφωνα με το Fox News.  

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια με τους 5 εκλέκτορες, σύμφωνα με το Fox News.

Λίγο πριν τις 03:00 ώρα Ελλάδας ο Μπάιντεν συγκέντρωνε 16 εκλέκτορες έχοντας επικρατήσει οριστικά στις πολιτείες του Βέρμοντ και της Βορτζίνια. Ο Τραμπ αντίστοιχα κατείχε 13 εκλέκτορες έχοντας επικρατήσει οριστικά στις πολιτείες του Κεντάκι και της Δυτικής Βιρτζίνια. Υπέρ του Τραμπ ψήφισε και η Νότια Καρολίνα προσφέροντας στον απερχόμενο πρόεδρο άλλους 9 εκλέκτορες και ανεβάζοντας τον αριθμό των εκλεκτόρων του σε 22 συνολικά .

Στις 03:00 ώρα Ελλάδας προστέθηκαν αρκετές ακόμη πολιτείες στο συνολικό αριθμό των πολιτειών όπου οι ψηφοφόροι επέλεξαν τον  για προέδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Για τον Τζο Μπάιντεν ψήφισαν οι πολιτείες της Μασαχουσέτης με 11 εκλέκτορες, του Κονέκτικατ με 7 εκλέκτορες, το Νιου Τζέρσι με 14 εκλέκτορες, το Μέριλαντ με 3 εκλέκτορες,το Ντελαγουέρ με 3 εκλέκτορες, και το Ιλινόις με 20 εκλέκτορες.

Για τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ψήφισαν οι πολιτείες της Οκλαχόμα με 7 εκλέκτορες, του Μισισιπί με 6 εκλέκτορες,της Αλαμπάμα με 9 εκλέκτορες, του Τενεσί με 11 εκλέκτορες.   

Μετά και από την προσθήκη αυτών των πολιτειών, ο Τζο Μπαίντεν συγκεντρώνει συνολικά 85 εκλέκτορες ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ 55 εκλέκτορες.        

Για να εκλεγεί κάποιος από τους δύο υποψηφίους πρόεδρος, χρειάζεται να εξασφαλίσει 270 εκλέκτορες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ