Η.Π.Α: Η Ακροδεξιά εντείνει τα καλέσματα στην βία

Η.Π.Α: Η Ακροδεξιά εντείνει τα καλέσματα στην βία. Αντιμέτωπος με τη μαζική προσέλευση των εκλογέων και την πλημμύρα των ψηφοφόρων, ο Τραμπ, σε μια τελευταία προσπάθεια, συνεχίζει να ανακοινώνει ότι θα αρνηθεί να δεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών, ανατρέχοντας στη συνδυασμένη δύναμη του ανώτατου δικαστηρίου, στην κατασταλτική δύναμη της αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς εναντίον διαδηλωτών και στις βίαιες ακροδεξιές ομάδες στους δρόμους που εμπλέκονται στην καταστολή και τον εκφοβισμό των ψηφοφόρων . Ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του άρχισαν και πάλι να αναμοχλεύουν στην ιδέα της επίκλησης του Νόμου περί εξέγερσης. που θα επέτρεπε στον Τραμπ να εξαπολύσει τον στρατό ενάντια στους αμερικανούς αμάχους μαζί με μια πλημμύρα Εθνικής Φρουράς, πρακτόρων DHS και αστυνομίας ταραχών, δυνάμεων που ήδη κινητοποιούνται καθώς μιλάμε.

Όπως έγραψε ο Πάτρικ Μάρτιν :

[T] ο Τραμπ εκστρατεία επιδιώκει να αποκλείσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ψηφοδέλτια αλληλογραφίας και τις πρώτες προσωπικές ψήφους, μέσω ψευδών ισχυρισμών για απάτη. Αυτές οι προσπάθειες έχουν την υποστήριξη της δεξιάς πλειοψηφίας στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, όπως αποδεικνύεται από την απόφαση της Τρίτης να καταργήσει μια απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που επιτρέπει στην πολιτεία του Ουισκόνσιν να μετρά τα ψηφοδέλτια που φτάνουν το αργότερο εννέα ημέρες μετά τις 3 Νοεμβρίου, ενω ταχυδρομήθηκαν την Ημέρα των Εκλογών. Η καταμέτρηση αυτών των ψηφοφοριών είναι μια προσπάθεια να αντισταθμιστεί η σκόπιμη επιβράδυνση της αλληλογραφίας από την Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ υπό την καθοδήγηση του Τραμπ και του Ρεπουμπλικάνου Λούις Ντε Τζόι, του γενικού διευθυντη των ταχυδρομείων.

Υποστηρίζοντας αυτήν την εξωφρενική και αντιδραστική απόφαση, ο δικαστής Brett Kavanaugh ανέφερε την απόφαση του 2000 στο Μπους εναντίον του Γκορ , την απόφαση 5–4 που απονέμει τις εκλογικές ψήφους της Φλόριντα και την προεδρία στον Ρεπουμπλικάνο Τζορτζ Μπους… ένα σήμα ότι η δεξιά πλειοψηφία στο δικαστήριο θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να απονέμει τις εκλογές του 2020 στον Ντόναλντ Τραμπ.

Σε όλες τις ΗΠΑ, οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να κάνουν τα πάντα, Από τη μείωση του αριθμού των προσερχόμενων στην κάλπη έως τον περιορισμό του χρόνου που επιτρέπεται από τους εργαζόμενους στην ψηφοφορία να μετρήσουν τις ψήφους. Εν τω μεταξύ, πίσω από τα παρασκήνια, μια υλική δύναμη έρχεται  να συγχώνευσει τόσο την Ρεπουμπλικανική νομική υποδομή εκατοντάδων δικηγόρων που θα βοηθήσουν τον Τραμπ στην προσπάθειά του να ακυρώσει τις ψήφους δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων , με τη βάναυση δύναμη της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών, οσο και αυτή των ακροδεξιών βοηθητικών δυνάμεων που θα λειτουργήσουν στο δρόμους για να εκφοβίσουν τους ψηφοφόρους δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα πιθανής βίας.

Αυτή η συσσώρευση καταστολής έγινε ταυτόχρονα με μια σειρά συλλήψεων μελών ακροδεξιών, πολιτοφυλακών και νεοναζιστικών ομάδων που σχεδιάζουν διάφορες πράξεις δολοφονίας και βίας. Ενώ τα νέα της συνωμοσίας των μελών της πολιτοφυλακής του Μίτσιγκαν έγιναν σημαντικές ειδήσεις, λιγότερο γνωστό παρέμεινε ότι ο τομέας των Proud Boy στη Βόρεια Ντακότα απείλησε να ανατινάξει ένα εκλογικό τμήμα, ένα αστυνομικό στο Phoenix, το AZ απείλησε να δολοφονήσει τον τοπικό Δημοκρατικό Δήμαρχο, και ο ακτιβιστής του GOP που συνωμότησε με πολιτοφυλακές για να απαγάγει τον κυβερνήτη του Οχάιο . Εν τω μεταξύ, ομάδες ακροδεξιών πολιτοφυλακών όπως οι Oath Keepers και οι Three Percents έχουν δηλώσει δημοσίως ότι θα διοργανώσουν ένοπλες διαδηλώσεις στις κάλπες. Και εάν είναι αναγκαίο θα προβούν σε βία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ωστόσο, το κράτος δεν ενδιαφέρεται για την πραγματική απειλή της ακροδεξιάς βίας. Αντ ‘αυτού, επικεντρώνεται στην καταστολή διαμαρτυριών που μπορεί να προκύψουν εάν ο Τραμπ προσπαθεί να κλέψει τις εκλογές: «Έχουμε ομάδες έτοιμες να δράσουν όπως απαιτείται», δήλωσε ο Ken Cuccinelli, ο ανώτερος αξιωματούχος που εκτελεί τα καθήκοντα του αναπληρωτή γραμματέα εσωτερικής ασφάλειας, αλλά επεσήμανε ότι «δεν έχουμε καμία συγκεκριμένη πληροφορία που υποδηλώνει οποιαδήποτε συγκεκριμένη απειλή βίας.” Ήδη βλέπουμε σε πολλές πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ, την αστυνομία να προχωρά στην δημιουργία κέντρων διοίκησης και στην εκπαίδευση σε στρατιωτικές τεχνικές, την κινητοποίηση της Εθνικής Φρουράς, και την ανάπτυξη των πρακτόρων DHS στην DC. Επί του παρόντος, η Εθνική Φρουρά έχει δημιουργήσει μια νέα μονάδα, το λεγόμενο Γραφείο Εθνικής Φρουράς, που αποτελείται από “ως επί το πλείστο απο στρατιωτικούς αστυνομικούς,” η οποία έχει συνολικά περίπου 600 μέλη και θα πρέπει να μοιράζονται μεταξύ Αλαμπάμα και Αριζόνα.

Σύμφωνα με την Washington Post:

Το Γραφείο Της Εθνοφρουράς… θα μπορούσε να αποσταλεί για να βοηθήσει να καταστείλει αναταραχή τις επόμενες ημέρες, μετά από ένα ταραχώδες καλοκαίρι στο οποίο τα μέλη της Εθνικής Φρουράς αναπτύχθηκαν σε αρκετές πόλεις. Η νέα μονάδα απόκρισης… δεν είναι αρκετά μεγάλη για να δώσει μια απάντηση όπως αυτή που είδε η Ουάσιγκτον τον Ιούνιο. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Associated Press αυτό το μήνα, θα μπορούσε να παρέχει ένα αρχικό κύμα επιπλέον στήριξης σε πολιτείες όπου υπάρχει αναταραχή ή να χρησιμοποιηθούν στην πρωτεύουσα του έθνους, όπου η κυβέρνηση Trump έχει ευρύτερο έλεγχο λόγω του καθεστώτος της πόλης ως ομοσπονδιακή δικαιοδοσία.

Στην πολιτεία της Ουάσιγκτον:

Τουλάχιστον 300 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, που αναπτύχθηκαν πρόσφατα στο εξωτερικό [στην Ιορδανία], εκπαιδεύονται για να χειριστούν την πολιτική αναταραχή. Θα τεθούν σε επιφυλακή με εκατοντάδες άλλα μέλη της Φρουράς που έχουν ήδη εκπαιδευτεί για το χειρισμό τέτοιων ταραχών. Οι ηγέτες της αστυνομίας στο Σιάτλ, το οποίο έχει φιλοξενήσει μερικές από τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες φυλετικής δικαιοσύνης της χώρας, έχουν ακυρώσει τις αργίες μακριά για τους ανώτερους αστυνομικούς υπαλλήλους.

Στο Τέξας:

Τη Δευτέρα, η Εθνική Φρουρά του Στρατού του Τέξας ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να στείλει έως και 1.000 στρατεύματα σε πέντε μεγάλες πόλεις -Χιούστον, Ντάλας, Ft. Worth, Ώστιν και Σαν Αντόνιο-για την ενίσχυση της αστυνομίας σε περίπτωση ταραχών μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Οι αξιωματικοί της φρουράς συνέκριναν τη δράση με την ανάπτυξη που διέταξε ο κυβερνήτης Abbott στις εκτεταμένες διαμαρτυρίες κατά της αστυνομικής βίας που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία τον περασμένο Μάιο.

Στο Ντένβερ:

Κορυφαίοι αξιωματούχοι του Ντένβερ θα ξεκινήσουν μια θέση διοίκησης της αστυνομίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πιθανή μετεκλογική αναταραχή – η πρώτη φορά που η πόλη έχει λάβει τέτοια μέτρα γύρω από τις εκλογές.

Στη Φιλαδέλφεια:

Η Εθνική Φρουρά είναι τώρα στη Φιλαδέλφεια μετά από ημέρες αναταραχής μετά από όταν ο 27-χρονος Walter Wallace πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία τη Δευτέρα. Μερικά από αυτούς ήταν τοποθετημένοι κοντά στο Δημαρχείο και το Κτίριο Δημοτικών Υπηρεσιών… Η Εθνική Φρουρά έχει αναπτυχθεί στην πόλη πριν από την ημέρα των εκλογών. Υπήρχε άλλη μια απαγόρευση κυκλοφορίας απόψε που τέθηκε σε ισχύ στις 9 μ.μ., αλλά αυτή δεν είναι η κύρια δουλειά της Εθνικής Φρουράς. Θα φυλάνε κτίρια όπως το Δημαρχείο, κάτι που θα δώσει στην αστυνομία της Φιλαδέλφειας τη δυνατότητα να εκτελέσει τα κανονικά τους καθήκοντα επιβολής του νόμου.

Σε DC:

Από την πλευρά του Τραμπ, η μαζική κινητοποίηση χιλιάδων στρατιωτών και ομοσπονδιακών πρακτόρων, συμπεριλαμβανομένου ενός απροσδιόριστου αριθμού πρακτόρων της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) στην Ουάσινγκτον, DC, [η οποία] είναι χωρίς προηγούμενο.

Όπως έγραψε η Daily Beast, αυτή η ανάπτυξη θα λειτουργεί υπό το λάβαρο του PACT, ή Μονάδες Προστασίας των Αμερικανικών Κοινοτήτων , η οποία δημιουργήθηκε από το DHS, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ομοσπονδιακές δυνάμεις για να συντρίψουν διαμαρτυρίες:

Πράκτορες από τη μετανάστευση και την τελωνειακή επιβολή και τα τελωνεία και την προστασία των συνόρων έχουν διαταχθεί να ετοιμάζονται για την πιθανή αναταραχή την ημέρα των εκλογών στην Ουάσιγκτον, DC, . Αυτή είναι η πρώτη φορά που η υπηρεσία έχει κληθεί για να βοηθήσει να εξασφαλίσει την ομοσπονδιακή ιδιοκτησία στην πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια των εκλογών, δεδομένου ότι οι πράκτορες του υπουργείου εσωτερικής ασφάλειας συνήθως βοηθούν μόνο με την ασφάλεια της τελετής ανάλυψης προεδρίας, σύμφωνα με την έκθεση. Ένας ανώνυμος αξιωματούχος είπε στο NBC ότι θα συνεργαστεί με την τοπική αστυνομία λόγω των ιστορικών σε εθνικό επίπεδο διαμαρτυριών και επιθέσεων σε ομοσπονδιακή ιδιοκτησία που συνέβη αυτό το έτος. “Ως συνιστώσα επιβολής του νόμου στο πλαίσιο του DHS Προστασία των Αμερικανικών Κοινοτήτων Task Force (PACT).

Σύμφωνα με τους Times:

Σε μια πιο ακραία κίνηση, η Μητροπολιτική Αστυνομία στην Ουάσιγκτον, DC αγόρασε περισσότερα από $ 100.000 αξίας λιγότερο θανατηφόρα όπλα, συμπεριλαμβανομένων δακρυγόνων, την 1η Ιουνίου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για διαδηλώσεις και δυνητικά βίαιες διαδηλώσεις μετά τις εκλογές, ανέφερε το WUSA9 . Ο αρχηγός της αστυνομίας Πίτερ Νιούσαμ υπερασπίστηκε την αγορά, λέγοντας στους τοπικούς νομοθέτες ότι στους κύκλους επιβολής του νόμου, “πιστεύεται ευρέως ότι θα υπάρξει πολιτική αναταραχή μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, ανεξάρτητα από το ποιος κερδίζει”, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων.

Στην Ιντιάνα και τη Φλόριντα:

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην Ιντιάνα της Φλόριντα έχουν δημιουργήσει κέντρα διοίκησης έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση τυχόν εκλογικές διαταραχές καθώς ξετυλίγονται.

Η κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης αυτής της μαζικής συσσώρευσης καταστολής έχει επικεντρωθεί αποκλειστικά στο φόβο-mongering για “μετεκλογική αναταραχή,” η οποία χρωματίζει τις μαζικά διαδεδομένες διαδηλώσεις που έχουν λάβει χώρα μετά τη δολοφονία της αστυνομίας του George Floyd στην ίδια βάση των βίαιων απειλών από την άκρα Δεξιά. Αυτή η ίδια αφήγηση «και των δύο πλευρών» επιχειρεί να εξισώσει την πολύ στοχευμένη καταστροφή και λεηλασία των εταιρικών καταστημάτων με την άκρα Δεξιά που απειλεί σωματικά ανθρώπινες ζωές και τη μαζική κατασταλτική δύναμη του κράτους, η οποία απειλεί να βοηθήσει τον Τραμπ στην προσπάθειά του να κάνει πραξικόπημα.

Επίσης, ένα μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης είναι σιωπηλό σχετικά με τη σαφή υποστήριξη που οι οργανώσεις επιβολής του νόμου έχουν δώσει στον Τραμπ και το βαθμό στον οποίο έχουν δώσει το ελεύθερο στην άκρα Δεξιά ως βοηθητική δύναμη κατά του black lives matter. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι υπάρχει κάποιος βαθμός διασταύρωσης μεταξύ της επιβολής του νόμου και της άκρας Δεξιάς και του βαθμού συμπαιγνίας μεταξύ των ομάδων της άκρας Δεξιάς και της αστυνομίας. Τέλος, δεν υπάρχει καμία προσπάθεια να εξετάσουμε κριτικά τα τεράστια ποσά βίας της επιβολής του νόμου που έχει ασκηθεί έξω στον ευρύτερο πληθυσμό από τις διαμαρτυρίες George Floyd που ξέσπασαν στα τέλη Μαΐου, βία που έχει κάνει μόνο αυτές τις διαδηλώσεις να εκραγούν και να αναπτυχθούν.

Η.Π.Α: Η Ακροδεξιά εντείνει τα καλέσματα στην βία

Ομοίως, οι δημοκράτες σε μεγάλες πόλεις όπως το Σικάγο και αλλού δεν έχουν κάνει τίποτα άλλο παρά να παρέχουν βοήθεια σε αυτήν την κινητοποίηση κατασταλτικών δυνάμεων. Που υποτίθεται επιτίθεται σε «λεηλατητές» και «ταραξίές», καθώς πόλεις όπως η Φιλαδέλφεια, η Ουάσιγκτον, η Νέα Υόρκη και το Πόρτλαντ συνεχίζουν να βλέπουν σχεδόν κάθε βράδυ διαδηλώσεις καθώς ξεσπούν νέα κύματα αναταραχών μετά από συνεχείς δολοφονίες της αστυνομίας. Εν ολίγοις, θα δούμε μια αύξηση της κρατικής καταστολής που είδαμε μετά τις αρχικές διαδηλώσεις του Τζορτζ Φλόιντ, καθώς η αστυνομία, η Εθνική Φρουρά και η Συνοριακή Περιπολία, το DHS και άλλοι ομοσπονδιακοί πράκτορες, αποστέλλονται σε όλες τις ΗΠΑ για να καταστέλλουνήλουν πιθανή εξέγερση.

Το φλερτάρισμα του Τραμπ για πραξικόπημα. Η οικοδόμηση κατασταλτικών δυνάμεων και η κινητοποίηση της ακροδεξιάς από το κράτος δεν πραγματοποιείται υπό κενό. Όχι μόνο αυξάνονται τα κοινωνικά κινήματα και οι απεργίες, αλλά και ο θυμός της εργατικής τάξης στην επιδεινούμενη κατάσταση. Οι κλιματικές συνέπειες και οι πυρκαγιές που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή συνεχίζουν να εκτοπίζουν εκατομμύρια . Οι ΗΠΑ βιώνουν επί του παρόντος το τρίτο κύμα μολύνσεων από κοροναϊούς καθώς έχουν πεθάνει πάνω από 230.000 εκατομμύρια. Εκατομμύρια κολυμπούν σε αυξανόμενο χρέος καθώς δεν είναι σε θέση να πληρώσουν λογαριασμούς και απειλούνται με αποκλεισμό, έξωση και απώλεια θέσεων εργασίας .

Αυτός είναι ο κόσμος που οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ, η ακροδεξιά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θέλουν να συνεχίσουμε να αγκαλιάζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Ανεξάρτητα από το αν ψηφίζουμε ή όχι στις 3 Νοεμβρίου, το μεγαλύτερο ερώτημα είναι τι θα συμβεί μετά και τι σκοπεύουμε να κάνουμε γι ‘αυτό;

ΑΛΕΡΤΑ