Ξεπέρασε σε αθλιότητα και τον ίδιο του τον εαυτό ο γλοιώδεις τύπος, υπηρέτης όλων των αφεντάδων, που λέγεται Πρετεντέρης

Την στιγμή που η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας παίρνει μαζικά χαρακτηριστικά, οι εργοδότες με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης καταφέρνουν νέα χτυπήματα στο βιοτικό επίπεδο όσων «τυχερών» εξακολουθούν να έχουν εργασία, η ύφεση αναμένεται να ξεπεράσει το 12% , και το καθολικό lockdown που θα ανακοινώσει αύριο στην για έναν μήνα. θα οδηγήσει σε παραπέρα «μαρασμό της οικονομίας», όπως δηλώνει υπουργός της κυβέρνησης, ο Πρετεντεράκος ανακάλυψε ποιοι ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση και πρέπει το κράτος άμεσα να τους αντιμετωπίσει.

Είναι αυτοί που έχουν «κηρύξει πόλεμο στη κοινωνία». Σύμφωνα με τον δημοσιολόγο του Μαρινάκη πρόκειται για «δυο, τρεις, πέντε χιλιάδες αλήτες σε ολόκληρη την χώρα» και παρουσιάζονται «άλλωστε ως αντιεξουσιαστές, άλλοτε ως αναρχικοί, άλλοτε ως Ρουβίκωνες, άλλοτε ως μπαχαλάκηδες και άλλοτε ως καταληψίες.» 

Πάντα κατά τα γραφόμενα του «έγκριτου» «πρέπει να αποφασίσουμε ότι ανάμεσα μας δεν έχουν θέση» όλοι οι παραπάνω. Οπότε πρέπει να σταματήσει να υπάρχει «ολιγωρία από αστυνομία και δικαιοσύνη» και το κράτος να «μπουζουριάσει» τους «μερικούς εκατοντάδες αλήτες που τραμπουκίζουν ανενόχλητοι στο κέντρο της Αθήνας».

Εχει κανένα νόημα να προσθέσουμε περισσότερα από όσα ήδη έχουμε αναφέρει γι’ αυτόν τον  «γλοιώδη τύπο, υπηρέτη όλων των αφεντάδων» όπως ευφυώς είχε χαρακτηρίσει ο «Ριζοσπάστης»,, τον Πρετετεράκο;  

tsak-giorgis.blogspot.com/