Καλπάζει ο κορονοϊός στις φυλακές Διαβατών: Κρατούμενοι και σωφρονιστικοί θετικοί στον ιό – «Απών» ο ΕΟΔΥ

Εξαπλώνεται στις φυλακές Διαβατών ο  κορονοϊός.

Μέχρι σήμερα στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό συνολικά 15 κρατούμενοι και 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοιι, ενώ ο ΕΟΔΥ φέρεται πως δεν ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα για τη διενέργεια μαζικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, μετά την διαπίστωση των κρουσμάτων, οι παραπάνω άρρωστοι  κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία ενώ σήμερα Παρασκευή παραμένουν σε ειδικούς χώρους- κελιά που χρησιμοποιούνται ως αναρρωτήρια.

Σε καραντίνα τέθηκαν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλου που νοσούν ενώ ο ένας από αυτούς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με πνευμονία.

Θα πρέπειι να σημειωθεί πως το  προηγούμενο χρονικό διάστημα, πριν την επιβολή του lockdown, η διοίκηση και η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης  ζήτησαν να γίνουν τεστ σε όλο το προσωπικό και στους κρατούμενους και  απολύμανση των χώρων αλλά φέρεται ότι δεν εισακούστηκαν  από τον ΕΟΔΥ.

Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε μόλις εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα σε τέσσερις σωφρονιστικούς  υπαλλήλους.

«Ο ΕΟΔΥ δεν μας άκουσε για να λύσει το πρόβλημα ενώ συνεχίζει να μας αγνοεί. Η Ένωση μας εγκαίρως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.  Ο κορινοϊός εξαπλώνεται στη φυλακή. Οι συνάδελφοι εξετάστηκαν όλοι και κάποιοι απ’ αυτούς με δικά τους έξοδα. Ύστερα από φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης, μόλις εμφάνισαν συμπτώματα, οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία και υποβλήθηκαν σε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Ζητούμε να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη φυλακή για να εξετάσει του πάντες, κρατούμενους και προσωπικό» ανέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος της Ένωσης  Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δήμος Παπαθανασίου.

από directNEWS.gr