Με ένα βίντεο θυμίζουμε τι θέλει να ξεχάσει από την πολιτική του διαδρομή ο Χρυσοχοϊδης και αφήνουμε τον … Ντουρρούτι να απαντήσεις στις μονότονες διακηρύξεις – απειλές του.

ου Σ.Λ.Σαν χτες το 1936, ξεψύχησε ο Χοσέ Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι Ντουμάνγκε (Buenaventura Durruti Dumange), με την αιτία του θανάτου του να αποδίδεται σε πολλές εκδοχές. (Κάποιοι ιστορικοί τον αποδίδουν σε ατύχημα, άλλοι σε δολοφονία …).

Η πολιτική του σκέψη όμως βρήκε πολλούς θιασώτες και πέρα απ’ τον αναρχικό χώρο που άνηκε ο ίδιος. 

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από συνέντευξη του, την οποία είχε δώσει στην εφημερίδα Toronto Star το 1936, και το οποίο αποτελεί την καλύτερη απάντηση στις επαναλαμβανόμενες μονότονες διακηρύξεις – απειλές του Μ. Χρυσοχοϊδη:

 «Δε μας τρομάζουν τα ερείπια. Πάντοτε ζούσαμε μέσα σε τρώγλες και θα τα καταφέρουμε για λίγο καιρό ακόμα. Αλλά μην ξεχνάτε ότι εμείς οι εργάτες, ξέρουμε επίσης και να χτίζουμε. Εμείς χτίσαμε όλα αυτά τα παλάτια και τα μέγαρα, εδώ, στην Αμερική και παντού. Και θα τα χτίσουμε ακόμα πιο όμορφα, γιατί εμείς θα κληρονομήσουμε τη Γη και γι’ αυτό να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία. Η αστική τάξη λοιπόν, ας γκρεμίσει τον κόσμο της πριν αποχωρήσει οριστικά από το προσκήνιο της ιστορίας. Εμείς κουβαλάμε έναν καινούριο κόσμο, εδώ, στις καρδιές μας. Κι ο κόσμος αυτός μεγαλώνει κάθε στιγμή. Μεγαλώνει και τώρα, αυτή τη στιγμή που σας μιλάω…».

Σαν κατακλείδα της ανάρτησης παραθέτουμε ένα βιντεάκι από την πολιτική διαδρομή του Μ. Χρυσοχοϊδη που θέλει να το ξεχάσει ο υπουργός ΠροΠο:

tsak-giorgis.blogspot.com/