Τώρα «πληρώνουμε» τα «πάρτι» σε εκκλησιές και μοναστήρια

Χτεσινή ανακοίνωση της Μητρόπολης Εβρου ανέφερε τα εξής: «Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης, μετά από τεστ ανίχνευσης, εμφανίσθηκαν θετικά κρούσματα σε μοναχές. Τέθηκαν όλες σε ιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση και δόθηκαν οδηγίες βάσει των πρωτοκόλλων. Σήμερα καταγράφηκε αιφνίδιος θάνατος μοναχής, η οποία ξαφνικά παρουσίασε συμπτώματα που οδήγησαν σε καρδιακή ανακοπή και πνευμονική εμβολή».

Η ανακοίνωση εγείρει πολλά ερωτήματα. Πώς τους ήρθε ξαφνικά να κάνουν τεστ στο μοναστήρι; Πόσες μέρες νοσούσε η μοναχή που πέθανε; (Γιατί αν νοσούσε επί μέρες, ο θάνατός της δεν ήταν αιφνίδιος). Ποιος έκανε τα τεστ; Ενημερώθηκε και επιλήφθηκε ο ΕΟΔΥ ή το χειρίστηκε μόνη της η μητρόπολη με κάποιο ιδιωτικό μαγαζί υγείας; Πόσα τεστ έγιναν, πόσες είναι οι μοναχές και πόσες βρέθηκαν θετικές;

Το ιερατείο προσπαθεί να κρατήσει μυστικό το γεγονός ότι μέλη του έχουν πληγεί από κοροναϊό, για ευνόητους λόγους: για να μην πληγούν τα αντιδραστικά του δόγματα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο μητροπολίτης Λαγκαδά, που τελικά πέθανε, πήγε στο νοσοκομείο σε προχωρημένη κατάσταση και σε δυο μέρες κατέληξε, χωρίς οι γιατροί να μπορέσουν να του παράσχουν ουσιαστική νοσηλεία.

Υπάρχουν κι άλλοι δεσποτάδες που νοσούν από covid-19, όμως το κρατούν κρυφό, όπως λένε ακόμα και δημοσιογράφοι με καλές σχέσεις με την Εκκλησία (π.χ. Μ. Κοτάκης).

Αλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που έγινε στο Αίγιο. Θετικός διαγνώστηκε ο νυν μητροπολίτης Ιερώνυμος, αλλά και ο πρώην Αμβρόσιος (ο γνωστός), ο οποίος υπέγραψε και έφυγε από το νοσοκομείο του Ρίου, ενώ οι γιατροί ήθελαν να τον κρατήσουν για νοσηλεία. Οπως γράφουν τοπικά Μέσα, θετικός διαγνώστηκε και ένας διάκος και ένας υπάλληλος της μητρόπολης (ο οδηγός των δεσποτάδων;).

Η κορύφωση ήρθε δυο μέρες αργότερα. Καλόγριες από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στo Bερίνο (χωριό της Αιγιαλείας) παρουσίασαν συμπτώματα και πήγαν στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου διαγνώστηκαν θετικές. Γράφτηκε ότι κάποιες αρνήθηκαν να κάνουν τεστ. Το διέψευσαν, αλλά δύσκολο να το πιστέψεις. Εμείς γνωρίζουμε ότι πέντε μοναχές και ένας μοναχός-παπάς, που λειτουργούσε στο συγκεκριμένο μοναστήρι, νοσηλεύτηκαν. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται τουλάχιστον δυο μοναχές και ο μοναχός-παπάς, ενώ αναμένονται αποτελέσματα και από άλλα τεστ.

Τι συνέβη; Την απάντηση μπορεί να τη βρει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης Αιγιαλείας. Στις 5 Νοέμβρη, βρέθηκαν… all together για να γιορτάσουν την ονομαστική γιορτή της ηγουμένης. Δεσποτάδες, καλόγριες, καλογεροπαπάδες και πολίτες. Εκαναν λειτουργία (βλέπε φωτογραφία) και μετά «η Ηγουμένη και η συνοδεία της προσέφεραν στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής καφέ και γλυκίσματα στους προσκυνητές που προσήλθαν αθρόως να ευχηθούν για την ονομαστική της εορτή. Ακολούθησε η παράθεση εορτίου γεύματος στην Τράπεζα της Ιεράς Μονής».

Στις 5 Νοέμβρη όλ’ αυτά! Tην ίδια ώρα που η κυβέρνηση και τα γκεμπελίστικα ΜΜΕ έδειχναν με το δάχτυλο τα «πάρτι των νέων», την ώρα που ο Μητσοτάκης ανακοίνωνε το δεύτερο «lockdown», δεσποτάδες, παπάδες, καλόγριες και καλόγεροι έκαναν ανενόχλητοι τα δικά τους «πάρτι», χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Και μην μας πείτε «δικός τους λογαριασμός», γιατί μολονότι παριστάνουν τους αναχωρητές, κάθε άλλο παρά απομονωμένοι είναι από την υπόλοιπη κοινωνία. Και φορείς μετάδοσης γίνονται και κρεβάτια στα νοσοκομεία πιάνουν.

ΚΟΝΤΡΑ