Η κυβέρνηση πάλι «έσπασε τα μούτρα της», αφού πέτυχε η σημερινή απεργία και πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες παρά την απαγόρευση

Ενα γεγονός που σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης των ειδήσεων που έχουν τα αστικά ΜΜΕ δεν πρέπει καν να αναφερθεί, ή στην καλύτερη περίπτωση να υποβαθμιστεί, είναι και η σημερινή εργατική νίκη.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι με προέλευση κύρια από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, αψήφησαν τις  κυβερνητικές απαγορεύσεις και υλοποίησαν το σύνθημα «στον δρόμο, στον δρόμο να σπάσουμε τον τρόπο».

Στα πλαίσια, λοιπόν της σημερινής 24ωρης απεργίας, εργαζόμενοι και νεολαίοι αψηφώντας  τις κυβερνητικές απαγορεύσεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση και στην συνέχεια πορείες, -τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλά-, ενώ παραλληλία  πραγματοποιήθηκε απεργιακή μοτοπορεία εργαζομένων που είχε κατάληξη το  Υπουργείο Εργασίας

Την ίδια στιγμή με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας.

Με ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη που πρόκειται στο ΚΚΕ χαιρετίζει «Τους χιλιάδες εργαζόμενους που σήμερα έσπασαν τη σιωπή, την εργοδοτική βία, την κρατική καταστολή και απέργησαν για τη ζωή τους, την υγεία τους, τα δικαιώματα τους», και συμπληρώνει ότι η κυβέρνηση, «έσπασε ξανά τα μούτρα της! Η απεργία πέτυχε, με συμμετοχή σε μεγάλους χώρους δουλειάς, εργοστάσια, με σχεδόν καθολική συμμετοχή στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η επιτυχία της σημερινής απεργίας, έστειλε το πρώτο μήνυμα. Δε θα περάσει ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική να λογαριαστούμε μετά».

tsak-giorgis.blogspot.com