Καλύτερα λουκέτο ρε”!

Γράφει ο mitsos175

Προτού πω οτιδήποτε άλλο, μια είδηση.

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύεται ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.  Νοσηλεύται προληπτικά σε ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) 

 Για μερικούς “κρεβάτια ΜΑΘ υπάρχουν, για «προληπτικούς λόγους», απλά οι πολλοί δεν ξέρουν να ψάξουν”.

Στο θέμα μας.

Πριν ένα και πλέον μήνα η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής είχε ανακοινώσει:

“Αυτές τις ώρες χρειαζόμαστε στήριξη κάτι που γίνεται σε πολλές επιχειρήσεις εστίασης σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Στην Ελλάδα η εστίαση απειλείται μόνο με πρόστιμα, παρότι πολλές επιχειρήσεις τηρούν στο απόλυτο το Υγειονομικό πρωτόκολλο για τον Covid.

Η στοχοποίηση του κλάδου, που ως αποτέλεσμα θα έχει την απόλυτη οικονομική καταστροφή, πρέπει να σταματήσει”.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι οι ίδιοι οι εστιάτορες “τόνισαν πως είναι καλύτερα να μείνουν κλειστά, παρά να ακολουθηθεί ένα… σχέδιο «ακορντεόν» για τα εστιατόρια”! (Πηγή)

Καλύτερα λουκέτο ρε”! Δεν τους κατηγορώ.

“Προτιμούν με λίγα λόγια να μην μπει δηλαδή ο κλάδος στην διαδικασία του «ακορντεόν», γιατί ήδη η ζημιά που έχουν υποστεί είναι βαρύτατη και με το σενάριο αυτό θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη.

Σημειώνεται πως η εν λόγω απόφαση δεν αφορά τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα που δεν αναμένεται να ανοίξουν ούτως ή άλλως, αλλά καφέ και εστιατόρια…”.

Φανταστείτε τι έξοδα πρέπει να γίνουν για να ανοίξει ένα εστιατόριο. Με κίνδυνο πρώτον να μην πατήσει κανείς ή σχεδόν κανείς, και δεύτερο να φάνε πρόστιμο! Αν είναι να φάνε 5.000 ευρώ κατακέφαλα για μερικούς πελάτες, που δε θα βγάλουν ούτε τα έξοδα του φαγητού, την έβαψαν!

Ρωτάω όμως την κυβέρνηση τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στα εστιατόρια. Με τα ψίχουλα που παίρνουν τους τελευταίους μήνες θα περάσουν Χριστούγεννα;

Αντί να δώσουν στα κανάλια εκατομμύρια για νέες διαφημίσεις, μήπως να έδιναν κάτι παραπάνω στους ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους;

Γιατί δεν θα κάτσει ο άλλος να πληρώνει νοίκια, εφορίες, ταμεία κλπ, έχοντας κλειστό το μαγαζί. Θα το κλείσει εντελώς!

Είπαμε πως, αν δεν ανοίξουν σύντομα τα καταστήματα, θα βάλουν μόνιμο λουκέτο, θα βαρέσουν κανόνι, που θα σκάσει στα μούτρα της κυβέρνησης. ΜΠΟΥΜ!

Η ΝΔ έχοντας διαλύσει εντελώς το ΕΣΥ δεν τολμά να άρει την απαγόρευση κυκλοφορίας. Γενικά όλοι οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες πρόκειται να αφανιστούν προς όφελος μεγαλύτερων εταιριών. Η οικονομική πολιτική της έχει αυτό το στόχο.

Είναι ειρωνικό πως πολλοί εστιάτορες στήριξαν τη ΝΔ. Τώρα θα χάσουν πρώτα τα μαγαζιά και μετά τα σπίτια τους.

“Οι εστιάτορες έχουν δίκιο” έλεγαν οι γαλάζιοι απατεώνες πριν τις εκλογές. Τώρα τι λένε; Το θέμα είναι πως τώρα κάποιοι βαράνε το κεφάλι τους στο τοίχο. Πολύ αργά, ψηφίσατε και την πατήσατε.

/tsak-giorgis.blogspot.com/