Ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών εμπνέει: “Οι χαλυβουργοί” για 3 τρομπέτες, τρομπόνι και κρουστά, της Σοφίας Καμαγιάννη

“Στο έργο προσπάθησα να καταγράψω τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου από τη μεγάλη σύγκρουση, αλλά και τις επιμέρους ποιότητες και διακυμάνσεις της που κράτησαν τόσον καιρό, έχοντας στη φαντασία μου και την εικόνα των εργατών μέσα στο εργοστάσιο.”

Συνεχίζεται το διαδικτυακό ταξίδι για το έργο της Σοφία Καμαγιάννη  «Οι χαλυβουργοί», για 3 τρομπέτες, τρομπόνι και κρουστά. Το έργο ηχογραφήθηκε και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Youtube.

Όπως σημειώνει η συνθέτης «το έργο γράφτηκε το φθινόπωρο του 2012 κι είναι εμπνευσμένο από τον 9μηνο απεργιακό αγώνα των χαλυβουργών που θα μείνει στην ιστορία, εκτός όλων των άλλων, και για την ιδιαίτερη χρονική στιγμή που συνέβη, στην Ελλάδα των μνημονίων και της βίαιης εφαρμογής όλο και πιο απάνθρωπων μέτρων, με την κοινωνία να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Στο έργο προσπάθησα να καταγράψω τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου από τη μεγάλη σύγκρουση, αλλά και τις επιμέρους ποιότητες και διακυμάνσεις της που κράτησαν τόσον καιρό, έχοντας στη φαντασία μου και την εικόνα των εργατών μέσα στο εργοστάσιο.

Οι χαλυβουργοί όλους τους μήνες αγωνίστηκαν με απαράμιλλη δύναμη, αντοχή, αυταπάρνηση,  συλλογικότητα και αλληλεγγύη-και με μεγάλο κόστος στις ίδιες τις ζωές τους, για όσους παρακολούθησαν την ιστορία και μεταγενέστερα».

Συντελεστές:

Δημήτρης Γκόγκας, τρομπέτα
Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, τρομπέτα
Νίκος Σαρρής, τρομπέτα
Σπύρος Βέργης,  τρομπόνι
Παναγιώτης Ζιάβρας,  κρουστά
ηχοληψία/μίξη: Γιάννης Ταβουλάρης, Studio Συν Ένα

katiousa.gr/