Ο Βελόπουλος αναρτά ψεύτικες φωτογραφίες για τον κορωνοϊό και τα Ελληνικά Hoaxes τον αποδομούν

Το να κάνεις πολιτική με ψεύτικες φωτογραφίες για ένα ευαίσθητο θέμα υγείας όπως ο κορωνοϊός δεν είναι και ότι καλύτερο. Όμως η δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι τόσο μεγάλη που δε σε ενδιαφέρει να αναρτήσεις ακόμη και ψέματα.

Θα σκεφτεί κάποιος «εδώ πουλούσε χειρόγραφα του Χριστού, σε μια ψεύτικη φωτογραφία θα κάνει πίσω;» Είναι και αυτό μια άποψη. Ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση», Κυριάκος Βελόπουλος, ανάρτησε παλιές φωτογραφίες από το εξωτερικό, άσχετες με την πανδημία, ως σχετικές με αυτή. Έγραψε μάλιστα στη λεζάντα του: «Είναι λίγο περίεργες οι εικόνες νομίζω, δε νομίζετε; Τα κανάλια πιάνονται μόνα τους με τη γίδα στην πλάτη.»

Η πρώτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη στη Ρουμανία το 2018 και ο μεταφερόμενος ασθενής είναι αυτονόητο ότι δεν σχετίζεται με τον κορωνοϊό. Ενώ η δεύτερη φωτογραφία είναι επίσης άσχετη με την πανδημία, καθώς είναι τραβηγμένη το 2017.

Και γράφουν τα ellinika hoaxes: «Ο κ. Βελόπουλος συνεχίζει να διασπείρει fake news, και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό θέμα που άπτεται της δημόσιας υγείας.»

Ποντίκι