ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στην εκδικητική μετάθεση του σ. Κώστα Καταραχιά

Καταγγέλλουμε την ανακοίνωση μετάθεσης του Κώστα Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άγ. Σάββας, από τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο ο Κ. Καταραχιάς, επικουρικός γιατρός και επίσης δυο νοσηλεύτριες μετακινούνται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία. Πρόκειται για μια εκδικητική απόφαση που έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την εξοργιστική διαταγή για ΕΔΕ εις βάρος εργαζόμενων του νοσοκομείου που νόσησαν από Covid-19. Η οργισμένη και αποφασιστική κινητοποίηση του Συλλόγου και εργαζομένων ακύρωσε αυτή την ΕΔΕ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχοντας χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, με τους νεκρούς να πλησιάζουν τους εκατό σχεδόν καθημερινά, πάει να καλύψει τη δολοφονική της πολιτική με μπαλώματα, ψέματα και απόπειρες τρομοκράτησης. Κόβει 550 εκατομμύρια ευρώ από τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία στο νέο προϋπολογισμό αλλά αυξάνει τις δαπάνες για εξοπλισμούς κατά 2.2 δισ.

Την ενοχλούν οι φωνές και η δράση πρωτοπόρων αγωνιστών/τριών όπως του Κ. Καταραχιά (μέλους του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και του σωματείου του Αγ. Σάββα που έχει βρεθεί μπροστά σε όλες τις μάχες και μπαίνει και τώρα μπροστά με απόφασή του για την οργάνωση της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη.

Το μόνο που καταφέρνει όμως η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, είναι να φουντώνει περισσότερο την οργή των εργαζόμενων όχι μόνο στα νοσοκομεία αλλά παντού. Όχι μόνο την οργή, αλλά και τους αγώνες ενάντια στις θανατερές επιλογές της. Την απάντηση θα την πάρει από τους εργαζόμενους στις πύλες των νοσοκομείων για άλλη μια φορά αύριο και ακόμα πιο δυνατά στην απεργία της 15 Δεκέμβρη, μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού της καταστροφής, από όλους τους εργαζόμενους.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ