Τέτοιες μέρες το 1992, χίτες και χουντικοί γιορτάζουν στο Σύνταγμα τα Δεκεμβριανά. Μεγάλο λάθος!

Ήταν Κυριακή 4 Δεκέμβρη 1992. Μια αντιφασιστική πορεία – επίθεση 300 περίπου αναρχικών και αντιεξουσιαστών θα ξεκινήσει ανάποδα την Πανεπιστημίου από τα Προπύλαια και θα διαλύσει τη συγκέντρωση ακροδεξιών, χουντικών και νεοναζί που “τιμούσαν την οργάνωση Χ και τους εθνικιστές πεσόντες των Δεκεμβριανών”, που 48 χρόνια πριν είχαν “θερίσει” στα Δεκεμβριανά (3 Δεκεμβρίου του 1944), στην πλατεία Συντάγματος, τους “αναρχοκομμουνιστοσυμμορίτες”, σκοτώνοντας 33 κομμουνιστές διαδηλωτές και τραυματίζοντας άλλους 148.

Tα φασιστοειδή για να γλυτώσουν θα τρέξουν να μπουν στη Βουλή και τον Εθνικό Κήπο. Δεν θα προλάβουν όλοι όμως. Δεκάδες θα τσακιστούν από τους αντιφασίστες. Η πορεία θα ανασυγκροτηθεί και θα αποχωρήσει με ισχυρή περιφρούρηση προς το Μοναστηράκι χωρίς καμία απώλεια.

Δείτε στιγμιότυπα από την πορεία όπως την κατέγραψαν κάμερες συστημικών ΜΜΕ της εποχής:https://www.youtube.com/embed/V5uncp3jRoM?feature=oembed&wmode=opaque

Τα ΜΑΤ που έφτασαν για υποστήριξη των συναγωνιστών τους, δεν τόλμησαν να επιτεθούν. Ήταν μια επικράτηση των συντρόφων και των συντροφισσών που “εγκαινίασε επίσημα” τότε, τη νέα αντιφασιστική περίοδο που φτάνει ως τις μέρες μας.

Η συγκεκριμένη πορεία για τα Δεκεμβριανά αποφασίστηκε και οργανώθηκε στόμα με στόμα, δύο μέρες πριν την πραγματοποίηση της!

Λίγες ημέρες μετά την αντιφασιστική πορεία τον Δεκέμβρη του 1992 στο Σύνταγμα, κυκλοφορεί σχετική αφίσα στην οποία θα διατυπωθεί για πρώτη φορά δημόσια το σύνθημα που θα δούμε ξανά και ξανά σε τοίχους σε όλο τον ελλαδικό χώρο, “φασίστες, δε σας περιμένουμε, σας ψάχνουμε”.

ΑΛΕΡΤΑ