Το Διεθνές Πανεπιστήμιο υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το ΝΑΤΟ!

Σε μια περίοδο που είναι οξυμένοι οι επικίνδυνοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην ευρύτερη περιοχή μας, η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ πατάει όλο και περισσότερο το πόδι της στα ελληνικά πανεπιστήμια, με νέα πράξη σε αυτό την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Μονάδα Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ, που εδρεύει στο Γ’ Σώμα Στρατού, στη Θεσσαλονίκη και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ). 

Η σχετική τελετή έγινε στα γραφεία της Μονάδας του ΝΑΤΟ στις 11 Δεκέμβρη και το μνημόνιο υπογράφτηκε από τον υπολοχαγό Δ. Κούκκο και τον πρόεδρο της Διοικούσας του ΔΙΠΑΕ, Αθ. Καΐση.

Η υπογραφή του μνημονίου ανακοινώθηκε με μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Μονάδας Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την οποία στόχος του μνημονίου είναι «να δημιουργηθούν αμοιβαία επωφελείς συνέργειες μεταξύ της Μονάδας του ΝΑΤΟ και του ΔΙΠΑΕ, καθώς και να δημιουργήσουν ένα σύνδεσμο μεταξύ έρευνας και κατάρτισης με την κοινωνία».

Μετά τα ερευνητικά προγράμματα για το ΝΑΤΟ και τη FRONTEX στο ΕΜΠ, την έρευνα για ΝATOικά drones στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, την υπογραφή συνεργασίας των Πανεπιστημίων Πατρών, ΕΜΠ και Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) με το γαλλικό μονοπώλιο της αμυντικής βιομηχανίας «Naval Group», έρχεται τώρα και το ΔΙΠΑΕ να ενταχθεί στον κατάλογο των ιδρυμάτων που προφέρουν την επιστήμη τους στα γεράκια του πολέμου, που από τη δράση τους έχουν ματώσει οι λαοί της περιοχής…

Πηγή: 902.gr

Ημεροδρόμος