Πανδημία: Το πολιτικό έγκλημα της κυβέρνησης πίσω από τα «άριστα» σόου

Σήμερα, αφού έγιναν περισσότερα τεστ (πραγματοποιήθηκαν 15.491 μοριακά τεστ και 16.438 rapid), ανακοινώθηκαν 1047 νέα κρούσματα. Τις προηγούμενες μέρες που τα τεστ ήταν λιγότερα (3-4000 μοριακά και άλλα τόσα rapid) τα κρούσματα ήταν 300 και 400.

Είναι το λιγότερο ανεύθυνο να υπάρχουν τέτοιου είδους εικονικά σκαμπανεβάσματα στην εικόνα των κρουσμάτων, όταν η μεγάλη μείωση προκύπτει από τα λιγότερα τεστ. Αυτό λέγεται επικοινωνιακή διαχείριση μιας πανδημίας που έχει τραγικό απολογισμό σε ανθρώπινες ζωές.

Ο εμβολιασμός ξεκίνησε κι αυτό είναι μια εξαιρετική είδηση για την ανθρωπότητα, που δίνει ελπίδα αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Ακόμα κι αυτό, όμως, η κυβέρνηση το έκανε ένα σόου για να εισπράξει πολιτικά δείχνοντας το “δέντρο” για να κρύψει το ‘δάσος”.

Τι γίνεται, όμως, ακόμα και με τα εμβόλια; Από το «πάρε- πάρε» της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, που έταζε 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο, φτάσαμε στις ς 1.235.000 δόσεις εμβολίου έως το τέλος Μαρτίου, αν όλα γίνουν όπως προγραμματίζονται.

Γιατί τα καταγράφουμε όλα αυτά; Διότι πάει πολύ με το δούλεμα (κανονικό δούλεμα) της κυβέρνησης των αρίστων, οι οποίοι επιμένουν (με τη βοήθεια από τα «παπαγαλάκια» της λίστας Πέτσα, που τώρα γίνεται και λίστα Κικίλια) να (αυτο)παρουσιάζονται σαν πετυχημένοι πολέμιοι της πανδημίας.

Προσέξτε: Οι ίδιο τύποι, που στο πρώτο κύμα της πανδημίας παρίσταναν το πανευρωπαϊκό υπόδειγμα διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης (εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαιτερότητες της χώρας, όσον αφορά την οικονομία, αλλά και την τεράστια προσπάθεια του λαού), καμαρώνουν ακόμα!

Είναι περήφανοι (κάποιοι, δε, «πανηγυρίζουν» ή κρίνουν πως η Ελλάδα είναι σε «ζηλευτή» θέση) την ίδια στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε δυσμενή, σε δραματική κατάσταση, κάτι που αποδεικνύεται από τον καθημερινό αριθμό δεκάδων θανάτων και όχι μόνο.

Ορισμένα αποκαλυπτικά στοιχεία, που θα έπρεπε να τους κάνουν να ντρέπονται:

Η Ελλάδα βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις για να ζει κανείς μέσα στην πανδημία και είναι τελευταία στην Ευρώπη (αναλυτικά εδώ η έρευνα του Bloomberg) .

Επίσης, οι πρόσφατες εκτιμήσεις  του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, για την Ελλάδα, είναι εφιαλτικές: Καταγράφεται εκτίμηση- σοκ με 12.000 έως 20000 θανάτους έως τον Απρίλιο.

Κι αν επιθυμεί η κυβέρνηση, για να καταλάβει σε ποια θέση έχει φέρει τη χώρα και το λαό της, υπάρχει και η εκτίμηση από Έλληνα γιατρό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή:

Ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, απαντώντας σε  ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου (Real fm – 17 Δεκεμβρίου 2020), για το τι θα γίνει εάν δεν ληφθούν μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εάν δεν γίνει επιδημιολογική επιτήρηση, έλεγχοι στους χώρους δουλειάς και δεν προσληφθούν γιατροί, δήλωσε:Εάν δεν ληφθούν μέτρα θα έχουμε 200 έως  300 ημερησίως τον Φεβρουάριο.

Αν όλα τα παραπάνω δεν αρκούν στους “αρίστους” της κυβέρνησης, υπάρχει και η μεγάλη και αποκαλυπτική εικόνα της εγκληματικής πολιτικής τους:

Τα ελάχιστα μέτρα που έχουν λάβει για

  • τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας,
  • την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
  • τους ελέγχους σε εργασιακούς χώρους
  • την αύξηση αιθουσών και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία

σε σχέση με τα εκατομμύρια ευρώ που συνεχίζουν να μοιράζουν

  • σε καναλάρχες (για μηνύματα που έπρεπε να προβάλλονται δωρεάν)
  • σε κλινικάρχες (για την δήθεν… επίταξη με το αζημίωτο)
  • διοδιούχους (για τη «χασούρα» κερδών των εργολάβων που λυμαίνονται τις εθνικές οδούς).

Ο «υπέρκομψος» πολιτικαντισμός και τα «άριστα» σόου της κυβέρνησης θα ήταν αντικείμενο χλευασμού και μόνο, εάν δεν μιλάγαμε για ανθρώπινες ζωές σε μια πανδημία.

Πάρτε μέτρα, έστω και τώρα, για να μη συνεχιστεί το έγκλημα.

Ημεροδρόμος