Αμερική: Προσπαθούν να μας δείξουν το χάρο σαν απελευθερωτή!

Του Σεϊτ Αλντογάν 

Μόλις γνωστοποιήθηκε η εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο της Αμερικής, όλοι οι εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστικών κέντρων, ΜΜΕ, διεθνείς οργανώσεις κ.λ.π. έσπευσαν να δηλώσουν τη «βαθιά θλίψη τους». Μέσα στις ποικίλες αντιδράσεις αυτές ξεχώρισε η εκτίμηση που έλεγε ότι  «επλήγη η δημοκρατία που είναι ριζωμένη βαθιά στις ΗΠΑ»..

Τα γεγονότα στην Αμερική δείχνουν σαφώς πιο ξεκάθαρα το πραγματικό πρόσωπο της αστικής τάξης στην χώρα αυτή και της ψευτοδημοκρατίας των ΗΠΑ. 

1. Καταρχήν, απ’ την αρχή φαινόταν ότι η εισβολή στο Καπιτώλιο δεν θα οδηγήσει σε γενικευμένες διαταραχές και δεν θα απειλήσει το αμερικάνικο καθεστώς. 
Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν η κατάληξη και το αποκορύφωμα μιας σειράς ενδοαστικών τριβών και θα ήταν λάθος να θεωρηθεί ένα ουσιαστικό πρόβλημα για το πολιτικό σύστημα που μπορούσε να τραβήξει παραπέρα.
Δηλ. δεν είναι παρά μια ένα ενδοαστική αντιπαράθεση μια διαμάχη εξουσιαστικών κλικών οι οποίες εκφράζουν και υπερασπίζονται διαφορετικά συμφέροντα μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων. 

2.Τραμπ και Μπάιντεν είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και οι δυο υπηρετούν και στηρίζονται από το κεφάλαιο, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Οπότε, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ούτε καν μπορεί να θεωρηθεί πόλεμος μεταξύ δύο αστικών κλικών, με στόχο ποια θα κυριαρχήσει στην εξουσία.
Είναι καθαρά μία κρίση εκτελεστικής εξουσίας, που σε ένα βαθμό έχει σχέση και με την ψυχοσύνθεση του Τραμπ, και παράλληλα υποδηλώνει και την σαπίλα της ψευδεπίγραφης Αμερικανικής δημοκρατίας».

 3. Όπως αναφέραμε παραπάνω, απ’ την αρχή ήταν ξεκάθαρο ότι τα γεγονότα αυτά δεν θα έπαιρναν μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι ενδοαστικές αυτές τριβές δεν μπορούν να οδηγήσουν σε παραπέρα κρίση το πολιτικό σύστημα. 

Πολλοί θαυμαστές και θεωρητικοί πατέρες της αστικής τάξης συνεχώς έκαναν λόγο ότι οι εικόνες που βλέπουν μέσα κι έξω απ’ το Καπιτώλιο θυμίζουν τις εικόνες τριτοκοσμικών χωρών και η στεναχώρια τους έδειχνε να πάει στα σύννεφα. Μόνο που αυτή δεν ήταν επειδή υπήρχε πιθανότητα να κλονιστεί ουσιαστικά το Αμερικάνικο σύστημα, αλλά δήλωναν την θλίψη τους γιατί αυτή η περίφημη αστική δημοκρατία και μάλιστα στην μητρόπολη του καπιταλισμού, γίνεται πατσαβούρα κάτω απ’ τα πόδια μερικών χιλιάδων φασιστών, ναζιστών και τραμπούκων. 

4. Πράγματι το γεγονός αυτό δείχνει πόσο κούφιο είναι η ψευτοδημοκρατία τους, σε πόσο πήλινα πόδια στηρίζεται και πόσο εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε φασισμό

Η παράμετρος με τα γεγονότα στο Καπιτώλιο που δεν πρέπει να προσπεραστεί είναι ότι απέκτησε ερέθισμα μια βρόμικη προπαγάνδα στα χέρια των αστών και του κεφαλαίου κι αυτή θα έχει σαν αντικείμενο την επίκληση «περί ενότητας του λαού και της εξουσίας»
Θα χρησιμοποιηθεί ως απειλή ενάντια σε κάθε είδους δημοκρατικές απαιτήσεις και δικαιώματα. Κάθε αντίσταση του αμερικάνικου λαού θα συντριβεί με βάναυσο τρόπο με το πρόσχημα ότι απειλείται η δημοκρατία όπως έγινε στο Καπιτώλιο. 

Υποτίθεται ότι με τα πρόσφατα γεγονότα στις ΗΠΑ στεναχωρήθηκαν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και οι εκπρόσωποί τους. Το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, ο ΕρντογάνΜέρκελΜπόρις Τζόνσον και όλοι οι άλλοι, γιατί είδαν την αστική δημοκρατία να γίνεται πατσαβούρα από τις ενέργειες κάποιων γραφικών αλλά και επικίνδυνων φασιστών.  

Αμερική: Προσπαθούν να μας δείξουν το χάρο σαν απελευθερωτή!

Αυτοί μπορεί να έχουν μυαλό χρυσόψαρου εμείς όχι. Ξέρουμε ότι στην Αμερική δολοφονούνται άνθρωποι λόγω φυλετικών διακρίσεων. Οτι υπάρχει τεράστια φτώχεια, ρατσισμός κ.α. Ξέρουμε ότι η ατιμώρητη αστυνομικοί κτηνωδία έχει δημιουργήσει χιλιάδες νεκρούς και βασανισμένους.

Ξέρουμε ότι η δημοκρατία αυτή είναι υπεύθυνη για το μακέλεμα ολόκληρων λαών, την ισοπέδωση δεκάδων κρατών. 

Ε, όχι να μας παρουσιάζουν τον χάρο σαν ελευθερωτή!

/tsak-giorgis.blogspot.com/